Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Αθήνα βουλιάζει 10 χιλιοστά τον χρόνο!
Μας έχει πάρει η κάτω βόλτα; Δε φταίμε εμείς... Κατά 10 χιλιοστά κάθε χρόνο βυθίζεται η Αθήνα, λόγω της υποχώρησης της επιφάνειας του εδάφους που παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια, εξαιτίας της υπέρμετρης δόμησης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρακολουθεί το φαινόμενο από το 1990. Οι ερευνητές της Διαστημικής Υπηρεσίας χαρτογράφησαν  τη μισή έκταση της Ελλάδας και απέδωσαν με ακρίβεια χιλιοστού τις παραμορφώσεις του εδάφους . Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις περιοχές της πρωτεύουσας που δομήθηκαν υπέρμετρα στο παρελθόν και οι οποίες ασκούν μεγάλες πιέσεις στο φλοιό της Γης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι η Καλλιθέα, τα Ανω Λιόσια, το Χαλάνδρι και η Νέα Ιωνία ενώ μεγάλη καθίζηση παρατηρείται και στις παράκτιες περιοχές.

Η Αθήνα βουλιάζει 10 χιλιοστά τον χρόνο!

Μας έχει πάρει η κάτω βόλτα; Δε φταίμε εμείς…

Κατά 10 χιλιοστά κάθε χρόνο βυθίζεται η Αθήνα, λόγω της υποχώρησης της επιφάνειας του εδάφους που παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια, εξαιτίας της υπέρμετρης δόμησης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρακολουθεί το φαινόμενο από το 1990.

Οι ερευνητές της Διαστημικής Υπηρεσίας χαρτογράφησαν  τη μισή έκταση της Ελλάδας και απέδωσαν με ακρίβεια χιλιοστού τις παραμορφώσεις του εδάφους . Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις περιοχές της πρωτεύουσας που δομήθηκαν υπέρμετρα στο παρελθόν και οι οποίες ασκούν μεγάλες πιέσεις στο φλοιό της Γης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι η Καλλιθέα, τα Ανω Λιόσια, το Χαλάνδρι και η Νέα Ιωνία ενώ μεγάλη καθίζηση παρατηρείται και στις παράκτιες περιοχές.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X