«Ιπτάμενος Ολλανδός» Ολυμπιακός!

Την καλύτερη εμφάνισή του στα έως τώρα φιλικά έκανε ο Ολυμπιακός και με χορταστικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο νίκησε 2-1 την Τβέντε στην Ολλανδία παρότι δεν αγωνίστηκαν οι Τσόρι, Φινμπόγκασον, Ρομπέρτο, Σιόβας και Μασουακού!

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο και πολύ κοντά στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να περάσει ο Μάρκο Σίλβα. Με πρωταγωνσιτές τους Φορτούνη, Πάρτνο, Ντουρμάζ και Χάρα αλλά και με συντονιστή τον Μιλιβόγεβιτς, ο Ολυμπιακός είχε δύο γκολ, δύο δοκάρια, πολλές φάσεις και υπέροχο τρόπο ανάπτυξης, ενώ και αμυντικά ήταν πολύ οργανωμένος με σταθερότατο τον Καπίνο. Οι πολλές αλλαγές στο β μέρος έριξαν το επίπεδο, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια καλά στοιχεία.

Η Τβέντε εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη προσαρμογή της στις συνθήκες του αγώνα και απείλησε στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Ζίγιεχ στο 6 και στην κεφαλιά του Άντερσεν στο 7. Οι Ολλανδοί ήταν, όμως, μέχρι εκεί στο πρώτο μέρος, καθώς δεν εμφανίστηκαν ξανά στην περιοχή του διεθνούς γκολκίπερ.

Ο Ομάρ και ο Σαλίνο από τα πλάγια έκαναν συνεχώς ανεβάσματα, ο Βούρος με τον Αυλωνίτη ήταν πολύ σταθεροί και σίγουροισ το κέντρο της άμυνας. Ο Μιλιβόγεβιτς ως αμυντικός χαφ ήταν καθοριστικός στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού με τον Μπουχαλάκη επίσης παραγωγικό δίπλα του. Σε ρόλο μαέστρου ο Φορτούνης με καταπληκτικές ενέργειες, εξαιρετικοί και γεμάτοι ενέργεια στα πλάγια οι Ντουρμάζ και Πάρντο, ενώ ο Χάρα στην κορυφή της επίθεσης έκανε αισθητή την παρουσία του σε πολλές φάσεις.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους ήταν απολαυστικός μετά το 10. Είχε εξαιρετικές ενέργειες των παικτών του, καταπληκτική ανάπτυξη και ταχύτητα, με συνέπεια να έχει πολλές φάσεις, δύο δοκάρια (από σέντρα σουτ του Πάρντο στο 9′ και πλασέ του Ντουρμάζ μετά από κλέψιμο και ασίστ του Χάρα στο 22′) και στη συνέχεια τα δύο γκολ.

Στο 29 ο Φορτούνης συνεργάστηκε υπέροχα με τον Χάρα και με πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ στο 45 ο Ντουρμάζ βρήκε καταπληκτικά τον Πάρντο που μπήκε ταχύτατα από αριστερά στην περιοχή σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού με ψύχραιμο πλασέ.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και σε άλλες περιπτώσεις με τον Πάρντο και τον Φορτούνη στις καλύτερες στιγμές, με αποκορύφωμα την έξοχη ντρίμπλα του Έλληνα άσου και την μπαλιά στον Κολομβιανό που σούταρε άουτ στο 23, σε φάση που ξεσήκωσε τους ομογενείς στην εξέδρα και το τεχνικό τιμ στον πάγκο!

Στο δεύτερο μέρος ο Σίλβα έκανε από την αρχή πέντε αλλαγές και ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, αλλά αμυντικά η ομάδα παρέμεινε αξιόπιστη, με τα ίδια πρόσωπα. Οι Κασσάμι και Ζντιέλαρ ήταν στον άξονα, ο Φουστέρ οργανωτής, οι Ντοσεβί και Πάρντο στα άκρα και ο Πουλίδο στην κορυφή. Ενώ αργότερα ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τους Γιαννιώτα και Σάλιακα

Ο Άλαν Πουλίδο ήταν αρκετά κινητικός και εδικαιούτο ένα πέναλτι στο 60 σε ανατροπή του, ενώ ο Στάφανος Καπίνο έκανε καλή επέμβαση σε σουτ του Ντα Κρουζ λίγο αργότερα.

Στο 77 ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να αποσοβήσει το καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Ζίγιεχ που έκανε το τελικό  2-1.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να σκοράρει το τρίτο γκολ στο 80 με την ευκαιρία του Αυλωνίτη και του Ντοσεβί, με τον Αφρικανό να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει μετά την κεφαλιά του Έλληνα στόπερ.

Κίτρινη κάρτα πήρε ο Πουλίδο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (74 Σάλιακας), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς (46 Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (46 Κασάμι), Φορτούνης (46 Φουστέρ), Ντουρμάζ (46 Ντοσεβί), Πάρντο (67 Γιαννιώτας), Χάρα (46 Πουλίδο).

ΤΒΕΝΤΕ: Ντρόμελ, Σούτερ, Ουβίνι, Σίλντερ, Εμπεσίλιο, Ζιγιεχ, Καμπράλ, Χέλσερ, Ταπία, Άντερσεν, Όστερβαιχ. Έπαιξαν και οι Μοκότσο, Ντα Κρουζ, Μόκταρ, Λέλι, Φαν ντερ Χάιντεν, Ιγκαν

Σχετικά άρθρα