«Η προσπάθεια των παιδιών θα μας κάνει χαρούμενους»

«Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να νικήσουμε, αλλά είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, τα παιδιά θα κάνουν τεράστια προσπάθεια και θα δείξουν μια προσπάθεια που θα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους», τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής της Εθνικής Εφήβων, εν όψει του προημιτελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 του Βόλου της Παρασκευής (31/7) με αντίπαλο την Γαλλία.

«Είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε Ιταλία και Τουρκία, ειδικά χθες δώσαμε μεγάλη ενέργεια και τα παιδιά ήταν καταπονημένα», σχολίασε αρχικά ο κόουτς της ελληνικής ομάδας για την σημερινή εμφάνιση κόντρα στην Ρωσία και επισήμανε: «Το θετικό είναι πως παρότι μπήκαμε με την πλάτη στον τοίχο στη δεύτερη φάση κάναμε τρεις νίκες και περάσαμε χωρίς να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Σήμερα βρήκαμε παιδιά που πρόσφεραν πολύ αλλάζοντας το ρυθμό του παιχνιδιού κι αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους. Γνωρίζαμε τι θέση θα έχουμε πριν από τον αγώνα και πως δεν είχε ουσία βαθμολογική. Χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον αγώνα ως μια συνέχεια των καλών εμφανίσεων. Δεν είχαμε καλό ρυθμό στην αρχή, κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο με τις αλλαγές και τα παιδιά από τον πάγκο που ήρθαν και είχαν εξαιρετική παρουσία σήμερα, βγάλαμε άμυνες, βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε μια νίκη γοήτρου, αλλά και σημαντική για εμάς για τη συνέχεια των καλών μας εμφανίσεων».

«Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία», υπογράμμισε ο Παπαθεοδώρου και παρατήρησε για την συνέχεια της Εθνικής Εφήβων στην διοργάνωση και την συνάντηση με την Γαλλία: «Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι ομάδες. Σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα με τη Γαλλία, να ξεκουραστούν τα παιδιά γιατί το χρειάζονται μετά την ενέργεια που έδωσαν σωματικά και ψυχολογικά. Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα, εξαιρετική ομάδα, στηρίζεται στα μεγάλα κορμιά και την αθλητικότητα, παίζει αρκετά χρόνια μαζί, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Θα δούμε τα μειονεκτήματά της, θα τα συζητήσουμε με τους παίκτες».

«Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να νικήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε στο ματς για να κερδίσουμε», σημείωσε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας και τόνισε: «Είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, τα παιδιά θα κάνουν τεράστια προσπάθεια και θα δείξουν μια προσπάθεια που θα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους».

Σχετικά άρθρα