Αγωνία για Ρομπέρτο; Όχι πια…

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Τβέντε θα μπορούσε να σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας εάν αναλογιστεί κανείς ότι:

– Ο αντίπαλος ήταν σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας καθώς αρχίζει συντομότερα το ολλανδικό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

– Ο Ολυμπιακός δεν είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι πολλούς βασικούς παίκτες του, όπως ο Τσόρι, ο Φινμπόγκασον, ο Ρομπέρτο, ο Μασουακού και ο Σιόβας. Δηλαδή η μισή ομάδα! Κι αν προσθέσουμε και τις 2-3 μεταγραφές που έρχονται, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν τόσο καλά και μοντέρνα, με τη «δεύτερη» ομάδα τους!

– Το γήπεδο ήταν βαρύ από τη βροχή και δεν εξυπηρετούσε γρήγορο και ποιοτικό στιλ παιχνιδιού, όμως οι παίκτες του Σίλβα έκαναν για 45 λεπτά αυτά που θέλει να βλέπει ο προπονητής τους όταν θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Φορτούνης έκανε «παπάδες», ο Ομάρ με τον Πάρντο ήταν τούρμπο από δεξιά, ο Μιλιβόγεβιτς κομπιούτερ στο κέντρο, ο Ντουρμάζ δημιουργούσε και έτρεχε διαρκώς, ο Χάρα μέσα σε κάθε φάση, ο Σαλίνο σούπερ ως αριστερός μπακ, οι δύο στόπερ σε πλήρη ετοιμότητα, ο Μπουχαλάκης σε διαρκή άνοδο.

Η «είδηση» του πρώτου φιλικού στην Ολλανδία ήταν πάντως άλλη. Ο Ολυμπιακός αρχίζει να βλέπει στο γήπεδο ότι δικαίως αισθάνεται πλέον ασφάλεια για τη στιγμή που θα αναγκαστεί να αποχωριστεί τον Ρομπέρτο.

Ο Στέφανος Καπίνο χρειάστηκε να κάνει σημαντικές επεμβάσεις μόνο στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς στην υπόλοιπη διάρκεια του φιλικού οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να βγάλουν ευκαιρίες. Σε όλο το ματς, όμως, ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε σωστές τοποθετήσεις, σιγουριά στην περιοχή του, καλές εξόδους (εκτός από μία απόκρουση με τις γροθιές που δεν ήταν ιδανική). Γενικά, απέδειξε με την πρώτη παρουσία του σε ολόκληρο 90λεπτο ότι ο Ολυμπιακός έχει πια έναν τερματοφύλακα που δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας για την περίπτωση που δεν θα μπορεί να αγωνιστεί ο Ισπανός. Και μπορεί να φέρει τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη τον βασικό του γκολκίπερ όταν δεν θα έχει πια τον Ρομπέρτο.

Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Πειραιώτες…

Σχετικά άρθρα