Blackphone 2: Το υπερ-ασφαλές smartphone γίνεται μέρος του προγράμματος Android for Work

Η Silent Circle ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεργαστεί με τη Google στο πλαίσιο του προγράμματος Android for Work και το “υπερ-ασφαλές” Blackphone 2 θα είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας ειδικά σχεδιασμένο για την επαγγελματική πλατφόρμα της Google, διατηρώντας παράλληλα το custom λειτουργικό σύστημα (Silent OS).

Υπενθυμίζουμε ότι το Blackphone 2 διαθέτει οθόνη 5.5” Full HD (1920 x 1080) με επικάλυψη Gorilla Glass 3, επεξεργαστή 64bit octa-core, μνήμη RAM 3GB, υποδοχή microSDXC, 4G LTE και μπαταρία 3060mAh, ενώ χρησιμοποιεί την νέα έκδοση SilentOS με επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας, όπως η δυνατότητα διαφορετικών logins για πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές της συσκευής.

Πιθανότατα η συνεργασία των δύο εταιρειών θα μας δώσει έναν καλό συνδυασμό των λειτουργιών ασφαλείας της Silent Circle (βλ. παρακάτω) και των επαγγελματικών εφαρμογών του Android for Work.

Λειτουργίες ασφαλείας Silent Circle

  • Silent Suite: Ένα σετ εφαρμογών για κρυπτογραφημένες συνομιλίες (voice και video) μέσω P2P, δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων με επιλογή αυτόματης καταστροφής και κρυπτογράφηση των επαφών.
  • Silent Meeting: Νέο σύστημα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων με πολλαπλούς συμμετέχοντες.
  • Silent Store: Κατάστημα εφαρμογών με εγγεκριμένες εφαρμογές από τη Silent Circle
  • Silent World: Σύστημα πραγματοποίησης κρυπτογραφημένων κλήσεων με χρήστες που δεν έχουν στην κατοχή τους το Blackphone, χωρίς roaming ή έξτρα χρεώσεις
  • Silent Manager: Μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσω Web για επιχειρήσεις.

Εφαρμογές Android for Work

  • Work Profiles: Δημιουργία ξεχωριστού προφίλ σε συσκευές με Android 5.0 Lollipop, το οποίο κρατά απομονωμένα και προστατευμένα τα δεδομένα που αφορούν την εργασία. Το τμήμα IT των επιχειρήσεων μπορεί να εγκρίνει επαγγελματικές εφαρμογές που θα λειτουργούν μαζί με προσωπικές εφαρμογές των χρηστών, πάντα γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και κρυπτογραφημένα. Παράλληλα, οι υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές εφαρμογές τους γνωρίζοντας ότι οι εργοδότες έχουν δυνατότητα διαχείρισης μόνο των επαγγελματικών εφαρμογών και δεδομένων, άρα δεν μπορούν να διαγράψουν ή να παρακολουθήσουν τα προσωπικά δεδομένα τους.
  • Android for Work app: Για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich ή KitKat ή αν απλά δεν υποστηρίζουν τα προαναφερθέντα Work Profiles, η εφαρμογή Android for Work εξασφαλίζει στο τμήμα IT και στον υπάλληλο ότι τα emails, επαφές, αρχεία, ιστορικό πλοήγησης, ημερολόγιο και οι επαγγελματικές εφαρμογές θα παραμένουν προστατευμένα.
  • Google Play for Work: Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να διανέμουν τις επαγγελματικές εφαρμογές στους υπαλλήλους του προγράμματος Android for Work, με απόλυτη ασφάλεια, ευκολία, ταχύτητα και σιγουριά ότι έχουν ελεγχθεί από το τμήμα IT.
  • Built-in Productivity Tools: Νέα σουίτα επαγγελματικών εφαρμογών για emails, επαφές και ημερολόγιο, με υποστήριξη των Exchange και Notes, και δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων, spreadsheets και παρουσιάσεων.

[via]

Σχετικά άρθρα