Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πόσο θα μας κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι;
Τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) από μεγάλα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων. Έτσι, λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το μέσο καλάθι θα κυμανθεί στα 39,80 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως των 8% , ενώ συγκριτικά με πρόπερσι 16%. Η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί στα 6,5 ευρώ το κιλό και του κατσικιού στα 7,5 ευρώ. Μάλιστα, οι τιμές ενδέχεται να πέσουν το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή παρουσιάσουν το ξύδι (-35%), το τσουρέκι (-21%) και το κατσίκι (-14%). Οδηγίες ΕΦΕΤ για τις αγορές του Πάσχα Συμβουλές και οδηγίες για σωστές επιλογές κατά την αγορά των προϊόντων του πασχαλινού τραπεζιού εξέδωσε ο ΕΦΕΤ. Τι πρέπει γενικά να προσέξετε Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύεστε τρόφιμα. Εξετάζετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.

Πόσο θα μας κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι;

Τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) από μεγάλα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων.

Έτσι, λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το μέσο καλάθι θα κυμανθεί στα 39,80 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως των 8% , ενώ συγκριτικά με πρόπερσι 16%. Η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί στα 6,5 ευρώ το κιλό και του κατσικιού στα 7,5 ευρώ. Μάλιστα, οι τιμές ενδέχεται να πέσουν το Μεγάλο Σάββατο.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή παρουσιάσουν το ξύδι (-35%), το τσουρέκι (-21%) και το κατσίκι (-14%).

Οδηγίες ΕΦΕΤ για τις αγορές του Πάσχα

Συμβουλές και οδηγίες για σωστές επιλογές κατά την αγορά των προϊόντων του πασχαλινού τραπεζιού εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Τι πρέπει γενικά να προσέξετε

  • Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
  • Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
  • Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ’ όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.
  • Εξετάζετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X