Να τον πιεις στο ποτήρι!

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός 3-1 την Φέγενορντ στην Ολλανδία. Χάρα, Πάρντο και γκολάρα Φορτούνη σφράγισαν τη σπουδαία νίκη και εμφάνιση.

Νέα σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ολλναδία και φιλικός θρίμαβος επί της Φέγενορντ με 3-1 στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ!

Οι ερυθρόλευκοι του Μάρκο Σίλβα έπαιξαν πάλι καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο και με γκολ των Χάρα, Πάρντο και Φορτούνη διέλυσαν την ολλανδική ομάδα που σε μια εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημά της, ενώ πάγωσαν τις εξέδρες που ήταν γεμάτες από 40.000 οπαδούς της Φέγενορντ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά ότι είναι στο σωστό δρόμο, με έξοχη τακτική, πολλή διάθεση και δυνάμεις και μεγάλη αποτελεσματικότητα. Με φανταστικές ενέργειες από τον μαέστρο Φορτούνη που έβαλε ένα γκολ-ποίημα στο φινάλε του πρώτου μέρους, με συγκλονιστικούς τους ακραίους μπακ Σαλίνο και Ομάρ, με χορταστικό Ντουρμάζ και με υπέροχη απόδοση – ατομικά και συνολικά – από όλους τους παίκτες της ομάδας.

Η ελληνική ομάδα είχε σωστή οργάνωση σε όλο το παιχνίδι, αλλά και αποφασιστικότητα στο σκληρό παιχνίδι των εκνευρισμένων Ολλναδών, κάτι που έκανε έξαλλο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Η Φέγενορντ στηρίχθηκε στον Κάουτ που ήταν αυτός που μείωσε με πέναλτι και περιόρισε το εύρος της ήττας για την ομάδα του.

Ο Μάρκο Σίλβα άλλαξε μόνο τερματοφύλακα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, βάζοντας τον Ρομπέρτο αντί του Καπίνο. Ο Ομάρ και ο Σαλίνο ήταν στα άκρα της άμυνας, οι Αυλωνίτης και Βούρος στόπερ, οι Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης στον άξονα, με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή, τους Ντουρμάζ και Πάρντο στις πτέρυγες και τον Χάρα στην κορυφή. Αλλά με το επιθετικό καρέ του Ολυμπιακού να αλλάζει συνεχώς θέσεις και από την αρχή να διαλύει την ολλανδική άμυνα!

Στο 6 ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και βρήκε ωραία τον Ντουρμάζ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φέερμερ αλλά ο Χάρα ακολούθησε τη φάση και άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 24 έκανε το 2-0 με σουτ του Πάρντο μετά από κούρσα του Ντουρμάζ και ασίστ του Φορτούνη.

Οι Ολλανδοί απείλησαν με τον Κάουτ και τον Μανού στο 34 και στο 36, εκνευρίστηκαν και σκλήρυναν το παιχνίδια τους και στο 45 δέχτηκαν το τρίτο γκολ! Ο Φορτούνης κατέβασε καταπληκτικά την μπάλα στην περιοχή, απέφυγε με επιτόπια ντρίμπλα στόπερ και γκολκίπερ και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο άδειο τέρμα…

Στην επανάληψη ο Σίλβα έβαλε τον Τσόρι αντί του Φορτούνη και τον Ντοσεβί στη θέση του Ντουρμάζ, με τον Πάρντο να περνάει στο αριστερό άκρο. Ο Ντομίνγκες έπαιξε αρκετά κοντά στον Χάρα σαν δεύτερος φορ.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να παίζουν σκληρά και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιδράσουν, αλλά ο Ολυμπιακός παρότι έδωσε χώρο και δεν πίεσε όσο στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι πολύ καλά οργανωμένος.

Στο 64 η Φέγενορντ μείωσε με πέναλτι του Κάουτ που κέρδισε ο ίδιος σε τράβηγμα από τον Βούρο. Ο Ρομπέρτο έπεσε σωστά, βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-3. Ο Ισπανός έκανε καλές αποκρούσεις σε σουτ των Ελ Αχμάντι και Κάουτ, πριν και μετά από αυτό το γκολ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν σκληρά και με νεύρα, εξοργίζοντας σε πολλές πειρπτώσεις τον Μάρκο Σίλβα που έκανε αλλαγές και για να προφυλάξει τους παίκτες του, ενώ ο Πάρντο έφυγε με πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος παρά μία στο τέλος με τον Πουλίδο από μπαλιά του Φουστέρ, αλλά ούτε απειλήθηκε μετά το γκολ του Κάουτ και κράτησε άνετα τη νίκη έως το φινάλε.

Πολλές κάρτες έδειξε δίκαια ο διαιτητής στους Ολλανδούς για το άγριο παιχνίδι τους. Από πλευράς Ολυμπιακού είδαν οι Πάρντο, Χάρα και Ντουρμάζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαλίνο (86 Μασουακού), Αυλωνίτης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς (89 Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (82 Κασάμι), Φορτούνης (46 Ντομίνγκες), Πάρντο (75 Φουστέρ), Ντουρμάζ (46 Ντοσεβί), Χάρα (74 Πουλίδο)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Φέρμεερ, Βιλένα, Κονγκολό, Φαν Μπέικ (59 Βέρτονγκ), Κάρσντορπ, Ελ Αχμαντί (83 Νιούκομπ), Βεγίνοβιτς, Τόυρνστρα (46 Ίμερς), Μανού (63 Καζίμ), Κάουτ, Μπιλάλ

Σχετικά άρθρα