«Τι μπαλάρα ρε φίλε»

Τα μηνύματα που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Ντε Κάιπ επί της Φέγενορντ ήταν – με πολύ απλά λόγια – τα μηνύματα που αντάλλαζαν στα κινητά τους οι φίλοι του στο ημίχρονο της αναμέτρησης. «Τι μπαλάρα ρε φίλε..»!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει τα μεγάλα ονόματα, τις μεταγραφές-βόμβες και γενικά το νταβαντούρι του καλοκαιριού, αλλά πλέον αυτό που επιθυμεί μαζί με τους τίτλους και τις διακρίσεις στην Ευρώπη είναι το καλό και σωστό ποδόσφαιρο.

Κι ο Ολυμπιακός που φτιάχνει ο Μάρκο Σίλβα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Σωστό, οργανωμένο, γρήγορο και μοντέρνο ποδόσφαιρο. Το έδειξε στην Ολλανδία τόσο με την Τβέντε όσο και με την Φέγενορντ.

Με σούπερ απόδοση, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στο πρώτο μέρος. Με οργάνωση και πάθος κόντρα στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων στην επανάληψη.

Το γκολ του Φορτούνη ήταν σφραγίδα της κλάσης, του ταλέντου και της ωριμότητας του Έλληνα άσου. Ο Χάρα κι ο Ντουρμάζ είναι φέτος άλλοι παίκτες. Ο Αυλωνίτης με τον Βούρο παίζουν ασταμάτητα και παίζουν καλά. Ο Ομάρ με τον Σαλίνο έμοιζαν με φουλ μπακ της Μπαρτσελόνα. Ο Πάρντο κάνει τη διαφορά, ο Ρομπέρτο είναι Ρομπέρτο, ο Μιλιβόγεβιτς κομπιούτερ κι ο Μπουχαλάκης δυναμη. Αυτοί έπαιξαν, μαζί με τον Τσόρι και τον Ντοσεβί στο πιο μεγάλο κομμάτι αυτού του αγώνα. Αλλά όποιοι κι αν έπαιζαν, όποια κι αν είναι η τελική μορφή του ρόστερ, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει μια ομάδα – εκτός από ποιοτική, δυναμική και πρωταγωνίστρια που πάντα ήταν – ελκυστική για το ποδοσφαιρικό κοινό.

Και γι΄αυτό, μεγάλο ρόλο παίζει η δουλειά του Μάρκο Σίλβα. Το ξέρουμε όλοι πως ακόμη είναι νωρίς για κρίσεις και συμπεράσματα, αλλά όσα βλέπουν τα μάτια μας στο γήπεδο, αυτά γράφουν τα χέρια μας σε κομπιούτερ και κινητά.

Μπαλάρα…

Σχετικά άρθρα