Κάλπες – εξπρές τον Σεπτέμβριο εξετάζει η κυβέρνηση

Με πολιτικές εξελίξεις, κάλπες-εξπρές και μέσα στον Σεπτέμβριο, δηλαδή, προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου σε περίπτωση που οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψηφίσουν τη συμφωνία για το νέο Πρόγραμμα, που η κυβέρνηση επιδιώκει να έρθει στη Βουλή έως και τις 18 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Realnews, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό, αν καταψηφίσουν τη συμφωνία βουλευτές της πλειοψηφίας, μεταξύ των άλλων και για τους εξής λόγους:

Πρώτον, να υπάρξουν «καθαρές λύσεις» στο επίπεδο της κυβέρνησης, καθώς αυτή δεν μπορεί να στηρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ψήφο άλλων κομμάτων και κυρίως των κομμάτων του δικομματισμού, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την ευθύνη για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερον, προκειμένου να κοπούν εν τη γενέσει τους τα σενάρια περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που κατά το Μέγαρο Μαξίμου, προωθούν πολιτικά και οικονομικά κέντρα εντός της χώρας, αλλά και τμήμα των δανειστών.

Τρίτον, προκειμένου να «μηδενιστεί το κοντέρ» και η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να λάβει εντολή για να υλοποιήσει τα – ιδιαίτερα σκληρά – μέτρα που θα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Και τέταρτον αλλά και κυριότερον, να ξεκαθαρίσει με τις λίστες το εσωτερικό της νέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα, να μην δοθεί χρόνος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συγκροτήσει νέο κόμμα ή, έστω, επαρκής χρόνος προκειμένου να πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Real.gr

Σχετικά άρθρα