Οι παρατηρήσεις, οι συμβουλές και τα «πρέπει»

Για περισσότερη από μία ώρα ο Γιάννης Αναστασίου ανέλυε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τον αγώνα της Λεωφόρου. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού και ο στενός συνεργάτης του Στιβ Ρούτερ έδειξαν καρέ-καρέ το ματς με τους Βέλγους ζητώντας να αποφύγουν τα λάθη και τον κακό χαρακτήρα που είχαν στο πρώτο 20λεπτο, ενώ τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει την τακτική προσήλωση που παρουσίασε στο β’ ημίχρονο.

«Δεν μπήκαμε καθόλου συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε από το γκολ που δεχθήκαμε και την ευκαιρία που έκανε αμέσως μετά η Μπριζ. Δεν “διαβάσαμε” σωστά το ματς και πηγαίναμε πολύ παθητικά και χωρίς αποφασιστικότητα στις μονομαχίες μας, ειδικά όταν ο αντίπαλος έβγαινε στην κόντρα και του δίναμε επιλογές. Δεν είχαμε σωστές καλύψεις με αποτέλεσμα στα χαφ σε κάθε μπάλα ο αντίπαλος να παίζει δύο με έναν», είπε μεταξύ άλλων ο Αναστασίου δείχνοντας ξανά και ξανά το γκολ που δέχθηκε το Τριφύλλι αλλά τη μεγάλη ευκαιρία του Βανάκεν.

Αυτό το οποίο τόνισε προς τους Πράσινους ο αρτινός κόουτς είναι ότι «τα ματς αυτά θέλουν αφοσίωση, συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία» και συμπλήρωσε: «Είδατε πως όταν παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, περιορίσαμε πάρα πολύ τους κινδύνους και το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε αυτά τα λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης, διότι αυτή τη φορά θα βρεθούμε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση».

Αναφορικά με τη βελγική ομάδα ο Αναστασίου επεσήμανε ότι «η Μπριζ παίρνει πολύ μεγάλη δύναμη απ’ την έδρα της και πάντα μπαίνει δυνατά στο πρώτο ημίωρο. Θα προσπαθήσει να μας πιέσει από την αρχή κι εκεί εμείς θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά το παιχνίδι, να έχουμε ψυχραιμία και να κυκλοφορήσουμε καλά τη μπάλα. Οσο περνάει η ώρα το άγχος θα μεταφέρεται στα δικά τους πόδια, αν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Αν όμως κάνουμε το ίδιο κακό ξεκίνημα και έχουμε πάλι ‘‘νεκρό’’ διάστημα, θα το πληρώσουμε ακριβά».

Παράλληλα, ζήτησε ει δυνατόν «να σκοράρουμε πρώτοι» αλλά ακόμη και σε περίπτωση που προηγηθεί η Μπριζ τόνισε ότι «αν βρεθούμε πίσω στο σκορ δεν χρειάζεται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Το παράδειγμα του πρώτου παιχνιδιού τα λέει όλα. Αν δείξουμε την ίδια αφοσίωση και σοβαρότητα που δείξαμε στο β’ ημίχρονο, αλλά και στο καλό τέταρτο που κάναμε στο α’ ημίχρονο, θα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες για να προκριθούμε».

Φροντιστήριο και «ντόπες» σε Τριάντα

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο έλληνας στόπερ θα κληθεί να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Σάντσεθ δίπλα στον Ταυλαρίδη σε ένα ματς υψηλό απαιτήσεων αλλά και επικινδυνότητας, αφού πρόκειται για έναν «τελικό» απέναντι σε μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα, όπως είναι η Μπριζ.

Δεδομένου ότι ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται να καταλήγει στη λύση του «Τριάντα», προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να ανεβάσουν ψυχολογικά τον έλληνα άσο, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του στον Παναθηναϊκό καθώς δείχνει ιδιαίτερα πιεσμένος, αγχωμένος και επιρρεπής στα λάθη.

Τόσο ο Αναστασίου όσο και ο Στιβ Ρούτερ μιλούν σχεδόν καθημερινά με τον Τριανταφυλλόπουλο προσπαθώντας να τον αποφορτίσουν, ενώ παράλληλα του επισημαίνουν ότι εφόσον έχει τον απαιτούμενο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Σχετικά άρθρα