Ασφυκτική πίεση από το «κουαρτέτο» – Τα ανοιχτά θέματα

Προς την τελική του ευθεία βαίνει ο πρώτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» των δανειστών για την οριστικοποίηση των όρων του νέου οικονομικού προγράμματος.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί πάση θυσία οι συνομιλίες της διαπραγματευτικής ομάδας και των αρμόδιων υπουργών να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και η συμφωνία να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή πριν από τις 20 του μήνα, ούτως ώστε μέσα στον μήνα να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος.
Ωστόσο, μέχρι τότε θα πρέπει να ξεπεραστούν μια σειρά εμποδίων και προαπαιτούμενων που ζητούν οι δανειστές.
Σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τη συνάντηση των επικεφαλής των πιστωτών με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, με «μενού» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Τόπος της συνάντησης θα είναι το κεντρικό ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των δανειστών. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη και συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο για το ζήτημα των εργασιακών.
Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση των δυο υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει μια «ανακεφαλαίωση» των συζητήσεων.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Real.gr

Σχετικά άρθρα