Ταυλαρίδης – «Τριάντα»: Μικρή αλλά καλή παράδοση

Στον αρχικό σχεδιασμό του Γιάννη Αναστασίου, του Τάκη Φύσσα και του Λεωνίδα Βόκολου για το χτίσιμο της νέας άμυνας του Παναθηναϊκού μετά τη φυγή του Σίλντενφελντ υπήρχαν πολλά σενάρια για το βασικό κεντρικό δίδυμο: Σάντσεθ-Ταυλαρίδης, Σάντσεθ-Τελάντερ, Ταυλαρίδης-Τελάντερ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν περίμεναν ότι στους δύο πρώτους «τελικούς» της σεζόν, το δίδυμο των στόπερ θα αποτελούσαν ο Ταυλαρίδης με τον Τριανταφυλλόπουλο.

Κι όμως η μοίρα τα έφερε έτσι (αποβολή Σάντσεθ, τραυματισμός Τελάντερ) ώστε δύο παίκτες που στηρίζονται περισσότερο στον δυναμισμό και λιγότερο στο εγκεφαλικό παιχνίδι τους να ηγηθούν της οπισθοφυλακής. Το αρνητικό είναι ότι οι δυο τους ως δίδυμο έχουν παίξει στην ίδια ενδεκάδα μόλις δυόμισι ματς: το περυσινό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) που έγινε σε δύο δόσεις λόγω ομίχλης, το αδιάφορο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0) στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ -κι αφού είχε κριθεί η πρωτιά- και φυσικά το ματς της περασμένης εβδομάδας με την Μπριζ στη Λεωφόρο (2-1).

Ποιο είναι το ενθαρρυντικό; Μα ότι στα 225’ που έχουν αγωνιστεί μαζί στο κέντρο της άμυνας (διότι την περασμένη σεζόν συνυπήρξαν σε αρκετά παιχνίδια ως στόπερ με δεξί μπακ) δεν έχουν δεχθεί γκολ! Γενικότερα πάντως η συνολικότερη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα καθώς πρόκειται για παίκτες (Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής) που έχουν από κοινού μόλις ένα ημίχρονο εναντίον της Μπριζ. Ουδέποτε άλλοτε βρέθηκαν μαζί σε συνθήκες αγώνα…

Σχετικά άρθρα