Βλάχος: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου μίλησε ο τεχνικός της “γαλανόλευκης”, Θοδωρής Βλάχος και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Οι δηλώσεις του στον “ΣΠΟΡ FM”:
Για το αν έχουμε ταβάνι: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη που λένε. Για εμάς αρχίζει ένα νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλό και αυτό θα κάνουμε. Ήρθαμε εδώ στο Καζάν, χωρίς να υποσχεθούμε τίποτα ούτε στους εαυτούς μας. Είπαμε να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση. Είναι δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έξυπνα και με πάθος για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Να πάρουμε ένα μετάλλιο».
Για τον ημιτελικό με την Κροατία: «Έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία, έχουμε δείξει ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν φαβορί στα χαρτιά, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα και εμείς τα έχουμε για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας και μαζί ήρθαν τα αποτελέσματα».
Για την ανατροπή που έκανε η Αυστραλία: «Και βέβαια το φοβήθηκα. Τέτοιου είδους αγώνες κρίνονται στη λεπτομέρεια. Ήμασταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα, δεχθήκαμε πέντε γκολ από μία πολύ επιθετική και γρήγορη ομάδα. Κάναμε κάποια λάθη, αλλιώς δεν θα δεχόμασταν γκολ. Και 38 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι, χρειάζεσαι ψυχική δύναμη και θέλεις και… καρύδια για να πάρεις μία τέτοια ανατροπή. Αυτοί είναι αθλητές τέτοιας κλάσης και όλοι έδειξαν ότι τα διαθέτουν τα στοιχεία για να κάνουν μία τέτοια ανατροπή. Δύσκολα θα κριθεί μία πρόκριση σε ημιτελικό ή τελικό με μεγάλο σκορ».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα και το αποτέλεσμα που βγαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις: «Το μεράκι είναι το στοιχείο που φέρνει τέτοια αποτελέσματα. Η δουλειά που γίνεται από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους είναι πολύ σκληρή και επίπονη, με όλα τα υπόλοιπα να είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αυτό που συμβαίνει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, να έχει επιτυχίες σε όλες τις μικρές ηλικίες και οι άντρες να είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων χωρών. Κάποιοι απαξιώνουν τη δουλειά του προέδρου μας και των προπονητών, και με Έλληνες προπονητές που δίνουν και το αίμα τους για να φτάσουν ως εδώ. Αυτή είναι μία δικαίωση για όλους, είναι μία δικαίωση της Ελλάδας. Είμαστε μία καθαρά ελληνική ομάδα, με τα δικά μας παιδιά και δεν Ελληνοποιούμε αθλητές, όπως κάνουν οι Ιταλοί. Και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Μπορεί να παρασύρθηκα, αλλά ήθελα να τα πω. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, με πρώτο από όλα τις πισίνες που είναι κλειστές ή σε άσχημη κατάσταση. Είμαστε χρόνια πίσω. Προσπαθούμε με μπαλώματα και αλχημείες να κάνουμε τη δουλειά μας. Το πόλο, όπως και τα άλλα αθλήματα, ακολουθούμε την οικονομική πορεία της χώρας μας. Το χειρότερο είναι η απαξίωση των προπονητών, των παραγόντων από φίλους και από Μέσα Ενημέρωσης. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο ένα άθλημα που έχει φέρει επιτυχίες στη χώρα σε μικρές και μεγάλες ηλικίες. Καμιά φορά, όταν φέρνεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχει και η επόμενη μέρα. Πρέπει να βάζουμε στη ζυγαριά τη δουλειά που κάνουν αυτά τα παιδιά και τις αμοιβές τους».
Για τη διαδικασία των πέναλτι: «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να σουτάρει χωρίς προσποίηση, χρειάζεται τύχη και ικανότητα. Ο τερματοφύλακας έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να πιάσει ένα σουτ. Η επιλογή των παιδιών ήταν προκαθορισμένη, αφού πρέπει να έχεις μεγάλη ψυχραιμία. Από ένα πέναλτι κρίθηκε η επιτυχία της συνολικής προσπάθειας, αφού δεν θα μιλούσαμε τώρα για αυτό που γίνεται εδώ».
Για το γκολ του Φουντούλη: «Είναι ένας παίκτης που παίρνει την μπάλα, όταν καίει και όλα είναι δύσκολα. Τον ξέρω από τον Ολυμπιακό».

Σχετικά άρθρα