Αυλωνίτης: «Όλα είναι πιο θετικά για εμένα»

Αποτελεί τον βασικό και αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Τάσος Αυλωνίτης αγωνίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια και των επτά φιλικών προετοιμασίας των “ερυθρόλευκων” και με δηλώσεις του στη NOVA μίλησε για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει ο Μάρκο Σίλβα αλλά και για την κίνηση του Φουστέρ να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Οι δηλώσεις του:
“Έγραψες” το έβδομο 90λεπτο. Πώς είσαι;
«Εντάξει, υπάρχει κούραση. Είναι απολύτως φυσιολογικό, όμως, λόγω των διαφόρων απουσιών που είχαμε στα στόπερ με οδήγησαν στο να παίξω όλα τα παιχνίδια. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και από θέμα αποτελεσμάτων, και από θέμα εμφάνισης. Από τώρα και στο εξής κοιτάμε τα επόμενα δύο φιλικά που είναι “πρόβα τζενεράλε” για την έναρξη του πρωταθλήματος».
Ο Σίλβα αναφέρθηκε ξεχωριστά σε εσένα στη συνέντευξη Τύπου, ότι ήσουν ουσιαστικά μία περίπτωση που δεν σε περίμενε ο κόσμος, αλλά τους εξέπληξες όλους ευχάριστα
«Πρώτα απ’ όλα το εκτιμώ και τον ευχαριστώ γι’ αυτό που είπε. Νομίζω ότι εκτιμάει την προσπάθεια που κάνω και την σοβαρότητα που δείχνω στα φιλικά. Πάντοτε έτσι θα είμαι, είτε παίζω, είτε όχι. Εντάξει, νομίζω ότι κάθε προπονητής που έρχεται, έχει τις δικές του επιλογές. Δεν θέλω να κρίνω κανένα προπονητή για τις επιλογές του. Σημασία έχει τι δουλειά κάνουμε. Ο κ. Σίλβα μας περνάει τη δική του φιλοσοφία και προσπαθούμε να περάσουμε το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί είναι ο “καθρέφτης” των όσων δουλεύουμε».
Αισθάνεσαι πιο δυνατός φέτος;
«Σίγουρα. Αισθάνομαι δύναμη, αισθάνομαι πιο άνετα. Είμαι πιο προσαρμοσμένος σε σχέση με πέρσι. Όλα είναι πιο θετικά για εμένα και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσω με την ίδια προσήλωση, να δουλέψω κι άλλο, κι άλλο. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ».
Στο δεύτερο ημίχρονο φόρεσες και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το φανταζόσουν ποτέ αυτό να συμβεί;
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φουστέρ γιατί εκείνος μου το έδωσε το περιβραχιόνιο. Ήταν δική του απόφαση. Τον ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή να φορώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έστω κι αν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι».
Θα μας πεις δύο λόγια για τον Βούρο;
«Προέρχεται από την καλή φουρνιά της Κ20 και προσωπικά είμαι πολύ φίλος μαζί του. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει μεγάλο ταλέντο και μπορεί να καταξιωθεί με τη δουλειά. Χρειάζεται λίγα επίσημα παιχνίδια για να πατάει πιο σίγουρα στα πόδια του. Υγεία του εύχομαι να έχει, να έχει κάτω το κεφάλι και να συνεχίσει να δουλεύει».
Τον Φινμπόγκασον που τον έχεις αντίπαλο στις προπονήσεις πώς τον βλέπεις;
«Πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δεν το λέω αυτό επειδή είναι στην ομάδα μας. Είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο. Στις προπονήσεις έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Μακάρι να είναι υγιής και εκείνος και νομίζω ότι έχουμε πάρει έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για την επίθεσή μας».

Σχετικά άρθρα