Άξια πρόκριση διά πυρός και σιδήρου

ΣΠΑΡΤΑΚ – ΠΑΟΚ
 
Πανάξια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ έστω και αν χρειάστηκε να περάσει διά πυρός και σιδήρου στην Σλοβακία. Σε ένα παιχνίδι που ήταν καθαρά δικό του, έβαλε την Σπάρτακ στο «κόλπο» από ατομικά λάθη, αλλά αποκατέστησε την τάξη με το γκολ του Κωνσταντινίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Υποχρεώθηκε να παίξει και πάλι με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά όχι για όλο το παιχνίδι αλλά για 22 λεπτά. Ευτυχώς και σε αυτό το ματς, η αποβολή  δεν του κόστισε.
Ένα τσουβάλι ευκαιρίες έχασε ο ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, ευκαιρίες που απώλεσε αδικαιολόγητα, προφανώς λόγω εκνευρισμού των παικτών του και κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια. Κυρίως ο Ρομπερτ Μακ ήταν εκφραστής των αποτυχημένων προσπαθειών και το αναφέρουμε γιατί οι ευκαιρίες που απώλεσε, ήταν άχαστες.
Ο ΠΑΟΚ έβαλε την Σπάρτακ στο παιχνίδι από το ολέθριο λάθος του Ολσεν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με το εύστοχο πέναλτι του Σάμπο η Σπάρτακ έφερε στα ίσια το σκορ. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ και να τελειώσει την αναμέτρηση.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως μπήκε το καθοριστικό γκολ με κεφαλιά του Κωνσταντινίδη. Προηγήθηκε μία έξοχη ενέργεια του Κοροβέση από αριστερά, σέντρα και εκτέλεση από τον Κωνσταντινίδη που έβαλε τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρόκρισης.
Η διαχείριση του αγώνα έγινε σωστά από τον προπονητή του ΠΑΟΚ ο οποίος παρέταξε μία ενδεκάδα ανάγκης (όπως το είχε δηλώσει άλλωστε), με παίκτες που ανταποκρίθηκαν στα μεσοαμυντικά τους καθήκοντα.
Ο ΠΑΟΚ υστέρησε επιθετικά αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα βελτιωθεί στην πορεία και με την ενσωμάτωση ικανών παικτών που μπορούν να σκοράρουν.
Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να διαμαρτύρεται για την φάση του 28ου λεπτού όταν από το σουτ του Πέλκα από το ύψος του πέναλτι, που χτύπησε στο κεφάλι του πεσμένου Μακ, η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας της Σπάρτακ. Κάτι που όμως δεν αντιλήφθηκαν ο διαιτητής και ο βοηθός του.
Η αποβολή του Σκόνδρα στο 67ο λεπτό με απευθείας κόκκινη επειδή χτύπησε αντίπαλό του αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα στον ΠΑΟΚ που πρέπει να λυθεί. Οι παίκτες του πρέπει να γίνουν περισσότερο προσεκτικοί και να είναι ψύχραιμοι, ανεξάρτητα με ότι συμβαίνει,
 Από τους παίκτες που του ΠΑΟΚ που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους ήταν ο Δημήτρης Πέλκας που προώθησε το παιχνίδι και έχασε ευκαιρίες, ο Ρικάρντο Κόστα που ήταν μεταμορφωμένος, ο Κωνσταντινίδης που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι καλύπτοντας όλη την δεξιά πλευρά. Αλλά και ο Τζιόλης που ήταν μεστός και ουσιαστικός ανήκει στην κατηγορία των διακριθέντων.
Ο Τούντορ έστησε σωστά την ομάδα του, είναι όμως προβληματισμένος για την αναποτελεσματικότητα των παικτών του και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Και αυτό πρέπει να διορθωθεί στην συνέχεια.

Σχετικά άρθρα