Τριπλή ελληνική πρόκριση στο Παγκόσμιο του Ρίο

Από μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Ριο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας διεκδικούν και τα τρία ελληνικά πληρώματα που παίρνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.
Οι Ελληνικές βάρκες καταφέρνοντας το απόλυτο 3Χ3 κατάφεραν να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς των αγωνισμάτων τους δείχνοντας και στην άλλη μεριά του κόσμου ότι ανήκουν στην ελίτ της Παγκόσμιας Κωπηλασίας.
Η Σοφία Ασουμανάκη στο σκιφ των νεανίδων κέρδισε χωρίς αντίπαλο την πρώτη θέση στον ημιτελικό και είναι το μεγάλο φαβορί , αφού έχει και τον καλύτερο χρόνο (7:40.86) κι από τα υπόλοιπα πέντε πληρώματα του τελικού.
Ανάλογη παρουσία και για την δίκωπο άνευ των εφήβων. Οι Γιώργος Παπασακελλαρίου και Κωνσταντίνος Μάντζιος πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό με τον 2ο καλύτερο χρόνο 6:42.09.
Εξαιρετική παρουσία και για την τετράκωπο άνευ των εφήβων με τους Αντώνη-Βαρδάκα-Καλανδαρίδη-Βλάχο να τερματίζουν 2οι στον δικό τους ημιτελικό σε (6:16.16) και επίσης να κερδίζουν μια θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Και οι τρεις μεγάλοι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για το πρωί (τοπική ώρα) του Σαββάτου αφού η αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρούς ανέμους δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να ολοκληρώσουν την Κυριακή όπως αρχικά είχε οριστεί το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο αποτελεί και δοκιμαστικός αγώνας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων την ερχόμενη χρονιά στο Ρίο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών τελικών του Σαββάτου (ώρες Ελλάδας)
15:43 Σκιφ Νεανίδων16:09 Δίκωπος άνευ Εφήβων17:14 Τετράκωπος άνευ Εφήβων

Σχετικά άρθρα