Τίμησε τον Τσιάρτα η Σεβίλλη

Ο Βασίλης Τσιάρτας πέρασε τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη. Από το 1996 μέχρι το 2000. Σε αυτή την τετραετία αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους ανθρώπους αλλά και τον κόσμο της ισπανικής ομάδας. Μάλιστα ακόμα και σήμερα στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του, όλοι πλέκουν το εγκώμιό του και μιλάνε με κολακευτικά λόγια για την ποδοσφαιρική αξία του, αλλά και για τον ακέραιο χαρακτήρα του.
Ο 43χρονος πλέον βετεράνος ποδοσφαιριστής, τιμήθηκε χθες από τη διοίκηση της ομάδας της Ανδαλουσίας στο περιθώριο του φιλικού με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της Σεβίλλης Χοσέ Κάστρο του παρέδωσε μία φανέλα με το όνομά του (παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελου Ασλανίδη), τιμώντας τον με αυτόν τον τρόπο για την προσφορά του στο σύλλογο.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι όταν ο Τσιάρτας έγινε αντιληπτός στην εξέδρα των επισήμων από τους Ισπανούς ρεπόρτερ έγινε πανικός. Όλοι ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ απαίτησαν να βγει και να μιλήσει live στο ραδιόφωνο. Η προσφώνηση που του έκαναν δε, ήταν εντυπωσιακή: «Κοντά μας είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που μάγεψε στα δύσκολα χρόνια της Σεβίλλης. Ο Έλληνας El Mago».
Υπόκλιση στον Τσιάρτα έκανε και ο Ραμόν Ροδρίγκεθ Βερδέχο, ή πιο απλά, ο Τεχνικός Διευθυντής της Σεβίλλης, Μόντσι. Ανάρτησε μία φωτογραφία στο Instagram και σχολίασε: «Ένα από τα καλύτερα αριστερά πόδια που γνώρισα ποτέ στο ποδόσφαιρο. Ο Βασίλης Τσιάρτας. Ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής και ένας πολύ σπουδαίος φίλος».
ΥΓ: Στην ΑΕΚ πάντως δεν σκέφτηκαν καν να τιμήσουν ένα από τα μεγαλύτερα «10» που φόρεσε ποτέ την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο φιλικό που έδωσαν με τη Σεβίλλη. Στις δύο ομάδες δηλαδή που ο «El Mago» υπηρέτησε για συνολικά 11,5 χρόνια… Φάουλ στο… ημικύκλιο της περιοχής.

Σχετικά άρθρα