Η νέα «μάχη» του αρχηγού

Πέντε μήνες μετά τον τραυματισμό του στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Μανιάτης είναι σε θέση να αγωνίζεται ξανά στον Ολυμπιακό, γνωρίζει την αποθέωση από οπαδούς και συμπαίκτες στην είσοδό του προς το τέλος του φιλικού με την Μπεσίκτας και είναι στην αποστολή για το φιλικό της Πέμπτης στη Ζυρίχη με την Εθνική ομάδα του Κατάρ.
Για να μπορέσει να πετύχει την πρόωρη σε σχέση με προβλέψεις και εκτιμήσεις ειδικών επιστροφή του στη δράση, ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ σκληρά, να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιταλία και να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες που πήρε μετά την επέμβαση στο γόνατο.
Για όσους είναι κοντά στον Μανιάτη, αυτή η προσπάθεια μοιάζει με την αναρρίχηση σε βουνό, αλλά ο ίδιος ο διεθνής άσος και οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζουν καλά πως χρειάζεται να συνεχιστεί ο μόχθος για τις επόμενες «κορυφές».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και βασικό στέλεχος της ομάδας από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της χρειάζεται κι άλλο χρόνο ώστε να μπορέσει πλέον να φτάσει σταδιακά στο βαθμό ετοιμότητας που βρισκόταν προτού τραυματιστεί τον περασμένο Μάρτη. Να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να αποκτήσει ξανά το ρυθμό και τα τρεξίματα που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.
Ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος για τον έμπειρο μέσο που έχει συμπαίκτες-προσωπικότητες στη μεσαία γραμμή και φυσικά αυτή τη στιγμή είναι πιο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους κεντρικούς χαφ του ρόστερ, τον Μιλιβόγεβιτς, τον Μπουχαλάκη και βέβαια τον Καμπιάσο που είναι η μεταγραφή-αφρόκρεμα του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι.
Το στιλ παιχνιδιού που θέλει για τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, με διαρκή κίνηση, κάθετο παιχνίδι και πίεση στον αντίπαλο ταιριάζει απολύτως στα στοιχεία του Μανιάτη και η παρουσία του είναι σαφώς απαραίτητη για τον προπονητή της ομάδας. Ο Πορτογάλος περιμένει υπομονετικά – όπως κι ο παίκτης του – την «άλλη» επιστροφή του Μανιάτη, σε ρόλο πρωταγωνιστικό στα πλάνα και στην ενδεκάδα.
Η νέα «μάχη» για τον αρχηγό του Ολυμπιακού μόλις άρχισε…

Σχετικά άρθρα