«Κόπηκε» ο Αθηναίου

Ο Γιάννης Αθηναίου είναι ο πρώτος παίκτης που “κόβεται” από την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ μετά από απόφαση του Φώτη Κατσικάρη και των συνεργατών του. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της “γαλανόλευκης” ευχαρίστησαν τον γκαρντ του Ολυμπιακού για την ουσιαστική παρουσία του στην προετοιμασία της ομάδας και τον αποχαιρέτησαν καθώς το πρωί (08:15) της Πέμπτης θα αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά. Την αποστολή της Εθνικής δεν θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος παρουσίασε σημάδια γαστρεντερίτιδας, ενώ κανονικά θα ταξιδέψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο.

Μετά από το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την προετοιμασία και τους αγώνες στην Τουρκία.

«Όπως έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη ημέρα που δουλεύουμε μαζί, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο στην έναρξη των αγώνων του Ευρωμπάσκετ. Πριν από το παιχνίδι στο Βέλγιο είχα επισημάνει ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και μετά τον αγώνα, ότι βρισκόμασταν στο 40% του βαθμού ετοιμότητας που απαιτείται. Τώρα πάμε στην Τουρκία για δύο δυνατά παιχνίδια, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Τουρκία, όπου περιμένω να εμφανιστούμε καλύτεροι και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να παίξει με δύο σημαντικά στελέχη της, τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος είχε απουσιάσει από το Βέλγιο. Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερα σημεία αναφοράς για την πορεία της προετοιμασίας και θα στρέψουμε αμέσως την προσοχή μας στα επόμενα τεστ, στην Ξάνθη όπου πλέον θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται εμφανής ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας».

Αντίπαλοί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι η Βοσνία Ερζεγοβίνη (14/8) και η Τουρκία (15/8) και οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα