Μπαίνει στο πνεύμα, θα μπουν και τα γκολ

Αυτή τη φορά ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον δεν βρήκε το δρόμο προς την αντίπαλη εστία όπως είχε συμβεί εναντίον της Μπεσίκτας, αλλά το ευχάριστο με τον Ισλανδό στράικερ και βασικό επιθετικό «όπλο» για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει να προσαρμόζεται όλο και καλύτερα στις νέες συνθήκες της καριέρας του.
 
Εναντίον του Κατάρ, ο Φινμπόγκασον είχε ξανά άμεσα τελειώματα σε αρκετές φάσεις, παρόλο που δεν ήταν ιδανικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Είτε κυρίως με τα σουτ που επιχείρησε είτε με μια κεφαλιά που δεν είναι και το δυνατό του σημείο. 
 
Περισσότερο όμως από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού έδειξε να «δένει» με την ομάδα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, την τρίτη του με την ερυθρόλευκη φανέλα και με τον πιο μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Από το ξεκίνημα του ματς έως την αλλαγή στο 75 με τον Χάρα. Δεν άρεσε μόνον η συμμετοχή του στην καλύτερη φάση του αγώνα, με την καταπληκτική συνεργασία με Ντουρμάζ και Φουστέρ στο 42′. Η γενικότερη παρουσία του ήταν θετική, κυρίως για αυτό που θέλει να βλέπει ένας προπονητής από τον προωθημένο κυνηγό του, δηλαδή συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι της ομάδας και όχι «άραγμα» στην περιοχή. Ο Φίνμπο έδειξε και εξυπνάδα στον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα αντίπαλου στις αρχές της επανάληψης, παρότι δεν κατάφερε ούτε εκεί να σκοράρει.
 
Είναι βέβαιο, όμως, ότι τα γκολ θα έρθουν – και προβλέπονται πολλά – από έναν παίκτη που φανερώνει σε κάθε παιχνίδι τη μεγάλη διάθεσή του να αναγεννηθεί μέσω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και να κάνει παρένθεση καριέρας το μέτριο πέρασμά του από την Σοσιεδάδ. 
 
Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι με το Κατάρ δεν ήταν για πολλά συμπεράσματα απόντων των Τσόρι, Φορτούνη και με τον Καμπιάσο φανερά ανέτοιμο. Όσο για τα κενά στην άμυνα, οφείλονταν περισσότερο στα λάθη της μεσαία γραμμής και στις αργές επιστροφές, παρά στον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν οι αμυντικοί, καθώς ειδικά οι δύο στόπερ Σιόβας και Βούρος είχαν πολύ θετική παρουσία και επεμβάσεις, πέραν όσων έπιανε ο Ρομπέρτο. 
 
Για τον Ισπανό μια παρατήρηση. Πιο σημαντικό από τις αποκρούσεις του είναι ότι βάζει τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά, ακόμη κι όταν ακούει για ενδιαφέρον της Άρσεναλ, έστω και για «ρεζέρβα» του Τσεχ. Πολλοί στη θέση του δεν θα το σκέφτονταν καθόλου και θα φέρονταν διαφορετικά…

Σχετικά άρθρα