Δυάδα από Ουρουγουάη και Χιλή

Επιστροφή στα ταμεία χθες το βράδυ έπειτα από καιρό είναι η αλήθεια. Ευελπιστούμε να πέρασε το… μαύρο φεγγάρι ή το κακό το… μάτι! Θετικό είναι ότι πληρωθήκαμε στο 94’, καθώς είχαμε over το Νέα Υόρκη – Τορόντο και ήταν 2-0 μέχρι την προτελευταία φάση του αγώνα όπου σκόραρε η γηπεδούχος, έκανε το 3-0 και το επαλήθευσε. Το άλλο σημείο που είχαμε στη δυάδα μας ήταν ο «άσος» της Τίγκρες (4-1 την Τσιάπας).
–        ΣΕΡΟ – ΠΕΝΙΑΡΟΛ     2       1,72
Πρεμιέρα στην Ουρουγουάη, το παιχνίδι δεν το έχει ο εγχώριος Οργανισμός, γενικότερα άφησε το πρωτάθλημα απέξω από το κουπόνι του. Η αναμέτρηση θα γίνει στο αχανές «Σεντενάριο» (73.600 θέσεις) και όχι στη φυσική έδρα της Σέρο για οικονομικούς λόγους. Τα εισιτήρια ορίστηκαν σε υψηλότατες τιμές για τον μέσο Ουρουγουανό οπαδό και ο κόσμος αναμενόταν λιγοστός. Πολύ δύσκολο είναι το έργο της Σέρο απόψε, καθώς η διαφορά δυναμικότητας με την Πενιαρόλ είναι μεγάλη. Η ίδια άλλωστε θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία και η αντίπαλός της για την κατάκτηση του τίτλου. Αλλαξε προπονητή, πήγε ο Ασεβέδο ο οποίος είχε να κάτσει 3 χρόνια σε πάγκο ομάδας. Εκανε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, θεωρούμε ότι δύσκολα οι νέοι παίκτες θα καλύψουν το κενό αυτών που έφυγαν, οπότε την αναμένουμε αποδυναμωμένη. Επιπλέον, ήταν κακή και η παρουσία της στα φιλικά (1 νίκη σε 4 αγώνες και αυτή επί υποδεέστερου συλλόγου). Η Πενιαρόλ από την άλλη, προχώρησε στην ενίσχυσή της προκειμένου να επιστρέψει στους τίτλους. Από τους παίκτες που απόκτησε ξεχωρίζει ο Ντιέγκο Φορλάν ο οποίος παρά τα 36 του χρόνια αναμένεται να κάνει τη διαφορά, αφού το πρωτάθλημα είναι αρκετά υποβαθμισμένο. Σκόραρε μάλιστα δις στο τελευταίο φιλικό με τη Γουόντερερς (3-1). Γενικότερα ήταν καλή η εικόνα της στα ματς που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της (4-1-1). Θετικό ασφαλώς και το ότι παίζει σε μεγάλο γήπεδο όπου θα έχει και τη στήριξη των οπαδών της (το «Σεντενάριο» είναι στο Μοντεβιδέο).
454   ΟΥΝ. ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ – ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ   Over 1,55
Μία φορά έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες την τελευταία 10ετία και το ματς ήταν over (4-0 υπέρ της Τσίλε). Η γηπεδούχος έχει 24 over στα τελευταία 29 παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, καθώς και 14 στα τελευταία 17 στο γήπεδό της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόπα Λιμπερταδόρες. Η φιλοξενούμενη από την άλλη, βρήκε δίχτυα στα 9 από τα τελευταία 10 μακριά από την έδρα της. Η Τσίλε έχει και 7 g/g στα τελευταία 9 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης οπότε υπάρχει αξία και στο goal (στο 1,72). 

Σχετικά άρθρα