Δεν διαπραγματεύεται για δικαστές ο Κοντονής

Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο θέμα των τακτικών δικαστών της ΕΠΟ.
Ο κ. Κοντονής είπε πως αν δεν υπάρξει πλήρη εναρμόνιση με το νόμο τότε οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες και θα έχουν σοβαρές συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κατά τα λοιπά συζητήθηκε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα. Από την πλευρά της η Σούπερ Λιγκ ζήτησε παράταση δύο εβδομάδων. Ο κ. Κοντονής συμφώνησε και έδωσε το ΟΚ για την παράταση. Διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και των συστημάτων εποπτεία των γηπέδων.
Από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ στο γραφείο του υφυπουργού βρέθηκαν οι κκ. Γιώργος Μποροβήλος, Γιάννης Βρέντζος από τον Ολυμπιακό, Γιάννης Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από τον ΠΑΟΚ και Γιώργος Σπανός από τον Ατρόμητο.
«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επ ουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων», είπε ο κ. Κοντονής.
Για το θέμα της παράτασης τόνισε: «Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους του προέδρου της Super League έχει υποβληθεί ένα αίτημα μιας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super League οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι».
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, είπε: «Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Η εφαρμογή ενός νόμου από τη θεωρία στην πράξη έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας.«Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος».
Ενώ για το θέμα των δικαστών ο κ. Μποροβήλος είπε: «Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει».

Σχετικά άρθρα