Πως έγινε το deal για Αμπέντ

Διαβάστε ακόμα:
Ο πολύτιμος Μεχντί Αμπέντ (video)
Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για τον Παναθηναϊκό η τελική συμφωνία για την αγορά του Μεχντί Αμπέντ. Ο γαλλοαλγερινός χαφ, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Νιούκαστλ στους Πράσινους, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς και πέρυσι το καλοκαίρι να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, τούτη τη φορά όχι απλά τα κατάφεραν αλλά πλέον ο 23χρονος άσος θα ανήκει (όταν ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή) στο Τριφύλλι οριστικά και αμετάκλητα για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι Πράσινοι που δούλευαν εντατικά το τελευταίο διάστημα (ιδίως μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ) πάνω στην υπόθεση του Αμπέντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο πήραν το ΟΚ της Νιούκαστλ προκειμένου να έρθει ο παίκτης στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του.
Οι αρχικές απαιτήσεις της Νιούκαστλ για δύο εκατ. ευρώ, έπεσαν στο ενάμιση και εν συνεχεία στο ένα, γι’ αυτό και μόλις άρχισε να διαφαίνεται ότι οι δυο πλευρές πλησιάζουν προς συμφωνία δόθηκε έγκριση στον Αμπέντ να έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει.
Πράγματι ο παίκτης ήρθε ινκόγκνιτο στην Αθήνα και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, κάτι όμως που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους Πράσινους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε συμφωνία με την Νιούκαστλ που επέμενε στην καταβολή ενός εκατ. ευρώ.
Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις του αθλητικού διευθυντή των Πρασίνων Τάκη Φύσσα και του τεχνικού διευθυντή Λεωνίδα Βόκολου με τον ομόλογό τους στις Καρακάξες Λι Τσάρνλεϊ , ανταλλαγή πολλών email αλλά και τηλεφωνήματα του ίδιου του Αμπέντ προς τη Νιούκαστλ για να πιέσει να πέσουν οι απαιτήσεις των Αγγλων, βρέθηκε η χρυσή τομή στις 600.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο ανέλαβε να επωμιστεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος αποτελεί μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό, αφενός διότι παραμένει σε κατάσταση οικονομικής στενότητας, αφετέρου διότι ακόμη ενέχει ο κίνδυνος ενός αποκλεισμού από τα κύπελλα Ευρώπης κάτι που θα σημάνει την απώλεια τουλάχιστον πέντε εκατ. ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος των Πρασίνων θέλοντας να ενισχύσει την ομάδα καλύπτοντας στο έπακρο τα «θέλω» του προπονητή Γιάννη Αναστασίου, αποφάσισε να προσφέρει τις 600.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ επί των ημερών του για μεταγραφή.
Παράλληλα, είχε τις δυσκολίες της και η συμφωνία με τον Αμπέντ καθώς οι νέοι εκπρόσωποί του, μπορεί να μην ήταν αδιάλλακτοι όπως ο προηγούμενος ατζέντης του παίκτη αλλά έβαλαν δύσκολα στους Πράσινους που εν τέλει πρότειναν συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές ύψους 280.000 ευρώ.
Οι Πράσινοι συμφώνησαν προφορικά με τη Νιούκαστλ και με τον παίκτη και πλέον απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Σχετικά άρθρα