Κορωνοϊός. Πώς βοηθούν δεκάδες celebrities; Οι δωρεές εκατομμυρίων!

Πέρα από την πολύτιμη και απαραίτητη βοήθεια των γιατρών και όλων των ειδικοτήτων της υγείας, στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού… πέφτουν και οι celebrities από όλο τον κόσμο.

Πολλοί αστέρες του αθλητισμού χρησιμοποιούν την περιουσία τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους: Ο 32χρονος παίκτης του NBA Στέφεν Κάρι και η ομάδα του, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δώρισαν 1 εκατομμύριο δολάρια. Σκοπός της δωρεάς είναι να ενισχυθούν οικονομικά οι υπάλληλοι του σταδίου τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μείωση του εισοδήματός τους λόγω της επιδημίας.

Δωρεές εκατομμυρίων!

Εκτός από τους ζωντανούς θρύλους του αθλητισμού και άλλες διασημότητες δωρίζουν μεγάλα ποσά. Ο νεαρός Καναδός τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Τζάστιν Μπίμπερ έκανε μια δωρεά αγνώστου ύψους στα μέσα Φεβρουαρίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ ο Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς και η επίσης ηθοποιός σύζυγός του Μπλέικ Λάιβλι, έδωσαν έκαστος μισό εκατομμύριο δολάρια για τα ιδρύματα «Feeding America» και «Food Banks Canada».

Επίσης, η Όπρα Γουίνφρεϊ προχώρησε σε μια ασύλληπτη δωρεά, αφού αποφάσισε να δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του κορωνοϊού, την ώρα που και το Ίδρυμα του Ομίλου Ralph Lauren διαθέτει 10 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού που σήμερα μαστίζει όλο τον κόσμο.
Η οικονομική βοήθεια θα διατεθεί απευθείας στους εργαζόμενους και τις κοινότητες που είναι αντιμέτωποι με την πανδημία.

Παράλληλα, η δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτρια της εταιρίας καλλυντικών Kylie Cosmetics, Κάιλι Τζένερ, προχώρησε σε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες για προμήθεια υλικού απαραίτητου για την περίθαλψη ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ το Ίδρυμα της τραγουδίστριας της ποπ και R&B, Ριάνα, Clara Lionel Foundation (CLF) δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες οργανώσεις για να ενισχύσει τις προσπάθειες ανακούφισης όσων πλήττονται από την πανδημία.

Πέρα από χρήματα, ιδρύουν «λέσχες» και γράφουν τραγούδια

Από την άλλη, η Κάια Γκέρμπερ, μοντέλο και κόρη της Σίντι Κρόφορντ ίδρυσε λέσχη ανάγνωσης στο Instagram και το πρώτο βιβλίο που πρότεινε είναι το αγαπημένο των social media «Normal People» της Σάλι Ρούνεϊ. «Ξέρω ότι όλοι αισθανόμαστε απομονωμένοι αυτή τη στιγμή, οπότε προσπάθησα να σκεφτώ εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι και αποφάσισα να ξεκινήσω μια λέσχη ανάγνωσης βιβλίων».

«Διαβάζω πολύ μόνη μου, αλλά θα ήθελα πολύ να μπορώ να μιλήσω με όλους εσάς για αυτό… Έτσι κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύω ένα βιβλίο στα stories μου και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω τα live (μερικές φορές με φίλους, συγγραφείς, προσκεκλημένους) ώστε να μπορούμε όλοι να συζητάμε για το βιβλίο εκείνη την εβδομάδα!».

Πάντως, πνευματική και χαλαρωτική είναι και η βοήθεια των τραγουδιστών Τζον Μπον Τζόβι και Μπόνο οι οποίοι έγραψαν, ο καθένας ξεχωριστά, τραγούδια για την κατάσταση που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο.

Στήριξη και από γνωστούς οίκους μόδας αλλά και από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ

Υλική είναι η βοήθεια από τον οίκο Armani που ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά του στην Ιταλία θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη», τους γαλλικούς οίκους μόδας Saint Laurent και Balenciaga και τον ιταλικό Gucci οι οποίοι θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη.

Ακόμα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας και η σύζυγός του, δούκισσα Κέιτ, εστιάζουν στη φροντίδα της ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ενώ η Αντζελίνα Τζολί κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ δεν θα πληγούν από την πανδημία. Και για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης δώρισε το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην οργάνωση «No Kid Hungry».

https://www.instagram.com/p/B-u3HZDlcr1/

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι celebrities #μένουνσπίτι. Οι ιδέες που μπορείς να πάρεις για να περάσεις τον χρόνο σου ευχάριστα!

Όλοι οι διάσημοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό! Ποιοι τον νίκησαν;

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα