Τι μας δείχνει η μεταγραφή του Αμπέντ

Εκτός προϋπολογισμού βρισκόταν ο Παναθηναϊκός προτού καν επέλθει η συμφωνία για τον Αμπέντ. Η διοίκηση της ΠΑΕ είχε προσφέρει 1,2 εκατ. ευρώ καθαρές αποδοχές στον σούπερ σταρ Εσιέν (το μεικτό ποσό φτάνει στα 2 εκατ. ευρώ), 700.000 ευρώ στον Σάντσεθ, ενώ αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω οι αμοιβές και μιας πλειάδας παικτών μεταξύ των οποίων και ο υπερπολύτιμος Μπεργκ που από τα 450.000 ευρώ είδε τον ετήσιο μισθό του να ανεβαίνει στα 750.000.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δόθηκαν 300.000 ευρώ στην Ελσίνκι για την αγορά του Λουντ, κι άλλα τόσα στην Ααλμποργκ για τον Τελάντερ, ενώ χρήματα πήρε και ο Πανιώνιος για τον νεαρό Ευαγγέλου.
Προτού αρχίσει η μεταγραφική περίοδος το «φώναζαν» από τη διοίκηση του Τριφυλλιού ότι τούτη η σεζόν θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες κι ότι θα γίνει προσπάθεια για να ανέβει επίπεδο η ομάδα διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο μέχρι και πέρυσι δεν τολμούσαν να ξεστομίσουν, ακόμη κι όταν βρίσκονταν εντός διεκδίκησης και με καλές πιθανότητες.
Η σεζόν άρχισε με όνειρα και υψηλές προσδοκίες αλλά το χαστούκι από την Μπριζ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ προκάλεσε τριγμούς. Ο αποκλεισμός από τα πλέι οφ και κυρίως η απώλεια εσόδων ύψους 2,5 εκατ. ευρώ δημιούργησε μια ανασφάλεια πέριξ της ομάδας καθώς άμεσα άρχισαν σενάρια για… ξεπούλημα είτε του Καρέλη είτε ακόμη και του Μπεργκ προκειμένου να καλυφθεί η χασούρα.
Αντί όμως να συμβεί αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος έδωσε 600.000 ευρώ για την αγορά του Αμπέντ, ανεβάζοντας τον θερινό λογαριασμό των αγορών του Τριφυλλιού πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ!
Τι μας δείχνει η κίνηση που έκανε ο Παναθηναϊκός για τον Αμπέντ; Ότι ο Αλαφούζος πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να προσφέρει στον προπονητή Γιάννη Αναστασίου τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να διεκδικήσει τον πολυπόθητο τίτλο. Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα πόδια των παικτών, του Αναστασίου αλλά και του Φύσσα και του Βόκολου που έχουν τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Άπαντες θα κριθούν για τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα μέσα στο γήπεδο σε μια από τις κρισιμότερες και πιο κομβικές σεζόν των τελευταίων δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό…

Σχετικά άρθρα