Η Πρέμιερ Λιγκ αναγνώρισε το λάθος…

Διαβάστε ακόμα:

Με… οφσάιντ το 2Χ2 η Λίβερπουλ (videos&pics)

Με γκολ (είχε προηγηθεί οφσάιντ του Φιλίπε Κοουτίνιο, ο οποίος κινήθηκε προς τη μπάλα) από τον Κριστιάν Μπεντεκέ νίκησε την προηγούμενη Δευτέρα με 1-0 η Λίβερπουλ τη Μπόρνμουθ και έτσι έκανε το 2Χ2, και η Πρέμιερ Λιγκ πήρε θέση για την συγκεκριμένη φάση! Η διοργανώτρια αρχή έκανε λόγο για λάθος του διαιτητή, Κρεγκ Πόουσον, ο οποίος είχε και άλλες αποφάσεις, που προκάλεσαν αντιδράσεις… Βλέπετε, σκόραρε και η φιλοξενούμενη, γκολ που δεν μέτρησε!

Η ερμηνεία των νέων κανονισμών της Πρέμιερ Λιγκ, προβλημάτισε και προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο φίλαθλο κοινό της Αγγλίας, αλλά η διοργανώτρια αρχή πήρε θέση αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη.

«Η Πρέμιερ Λιγκ έγραψε στις ομάδες της, αυτή τη βδομάδα, ώστε να ξεκαθαρίσει την ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ, όπως αποφασίστηκε από την IFAB. Ειδικά, μετά τις παρερμηνείες που ακολούθησαν μετά το γκολ της Λίβερπουλ, στο ματς της Δευτέρας κόντρα στην Μπόρνμουθ.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν σχολιάζει, γενικά, αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές, αλλά δοθείσας της πρόσφατης αλλαγής στην ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ, αλλά και του γεγονότος ότι αυτό έλαβε χώρα στην αρχή της σεζόν, κρίθηκε αναγκαίο να ενημερώσει τους φιλάθλους.

Σχετικά με το συμβάν, ο Μπεντεκέ υποδέχτηκε τη σέντρα του Χέντερσον, αφού η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Κοουτίνιο, που ήταν σε θέση οφσάιντ. Υπό τους νέους κανονισμούς, ο Κοουτίνιο δεν χρειαζόταν να ακουμπήσει την μπάλα, για να θεωρείται ότι παρεμβάλλεται στη φάση. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν πληρώθηκαν τα κριτήρια και ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά», ήταν η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Σχετικά άρθρα