Ο ΗΡΑ είναι εδώ!

Ο Ηρακλής ήταν ο…ωραίος στην αναμέτρηση με την… Καλλονή, πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Περόνε από το 7΄και επέστρεψε με θριαμβευτικό τρόπο μετά από τέσσερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια το τρίποντο, νενώ είχαν και τις καλύτερες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, σε αντίθεση με την Καλλονή που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Ηρακλής είχε και δοκάρι στο 79 με τον Μπαρτολίνι, ενώ στο πρώτο μέρος έκανε σπουδαίο παιχνίδι με πρωταγωνιστές τον Κοσμά Τσιλιανίδη και τον Εμάνουελ Περόνε.

Με 4-2-3-1 άρχισαν το ματς οι δύο προπονητές. Για την Καλλονή ο Θαλής Θεοδωρίδης είχε τον Χογκ στην εστία τους Τσαμπούρη, Κρολ στα άκρα της άμυνας, τον Αντέντζο με τον Αναστασιάδη στόπερ, στα χαφ οι Καλτσάς, Κεϊτά, οργανωτή τον Κλαντρούμπσκι, στα άκρα τους Μανούσο, Γεωργίου και φορ τον Μάρκοβιτς.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έβαλε τον Χουάντερσον στην εστία, τετράδα άμυνας τους Μπουκουβάλα, Σαραμαντά, Στάμου, Μπαρτολίνι, στο κέντρο τους Ιντζόγλου και Λάζαρ, τον Ρομάνο πλέι μ΄πεικερ, τους Τσιλιάνίδη και Κυριακίδη στα άκρα και τον Περόνε στην κορυφή.

Ο Ηρακλής άρχισε εντυπωσιακά και στο πρώτο τέταρτο είχε πέντε τελικές, εκ των οποίων η μία ήταν το γκολ του Περόνε με σουτ στο 7 από την ασίστ του Τσιλιανίδη. Ο Περόνε είχε μεγάλη ευκαιρία στο 12 σε τετ-α-τετ με τον Χογκ, αλλά ο Μαλτέζος έδιωξε. Η καλλονή ισορρόπησε στη συνέχεια αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα, παρα μόνο σε δύο περιπτώσεις με τον Μανούσο, στο 19 και στο 40, με τη δεύτερη περίπτωση ιδιαίτερη σημαντική με το άστοχο σουτ από καλή θέση. Ενώ ο Ηρακλής που εξακολούθησε να πατάει καλύτερα με κορυφαίο τον Τσιλιανίδη, είχε καλή στιγμή στο 29 με τον Κυριακίδη.

Στην επανάληψη η Καλλονή προσπάθησε να πιέσει αλλά δεν κατάφερνε να φτιάξει φάσεις, με τον Ηρακλή να σφίγγει την άμυνά του και να απειλεί στις αντεπιθέσεις.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, με τον Κυριακίδη να χάνει σίγουρο γκολ στο 72 μετά από λάθος του Κεϊτά στην περιοπχή, ενώ στο 79 ο Μπαρτολίνι είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κυριακίδης αστόχησε.

Η Καλλονή ζήτησε πέναλτι στο 52 σε προσπάθεια του Μανούσου και απόκρουση του Ιντζόγλου με το χέρι, αλλά σωστά ο Στυλιαράς δεν σφύριξε, όπως και στο φινάλε σε μαρκάρισμα επί του Περόνε.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μάρκοβιτς, Κειτά, Λάζαρ, Ρομάνο

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς (53 Ελλακόπουλος), Κειτά, Κρολ, Κλαντρούμπσκι (76 Μπουρούς), Μανούσος, Γεωργίου (67 Σάμπα), Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Λάζαρ (65 Πορτουλίδης), Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (59 Χαντί), Ρομάνο (81 Καρλίτος), Περόνε

Σχετικά άρθρα