Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες στην εγκυμοσύνη

<p>Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού της.<br /><br />Η προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων ξεκινάει από τη διατροφή και τις συνήθειες διαβίωσης της μητέρας.<br /><br />Η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.<br /><br />Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά οι έγκυοι γυναίκες να μην καταναλώνουν ή να τρώνε σε μικρές μόνο ποσότητες τις εξής τροφές:<br /><br />-Ορισμένους τύπους ψαριών, όπως είναι ο ξιφίας, ο τόνος, το σκουμπρί, ο καρχαρίας και άλλα μεγάλα ψάρια. Τα ψάρια αυτά μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που είναι βλαβερός για το έμβρυο.<br /><br />-Ροφήματα με καφεΐνη, δηλαδή καφέ, τσάι, σοκολάτα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά με καφεΐνη (είναι καλό να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα, που είναι η ποσότητα που περιέχεται σε δύο μικρά φλιτζάνια καφέ).<br /><br />-Το σούσι, γιατί το ωμό ψάρι μπορεί να είναι βλαβερό κατά την εγκυμοσύνη.<br /><br />-Το μη παστεριωμένο γάλα και τυρί, γιατί μπορεί να προκαλέσουν λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από χωριά και τα μπλε τυριά.<br /><br />www.madata.gr</p>

Σχετικά άρθρα