«Η μάχη για καθαρό ποδόσφαιρο συνεχίζεται»

Το CAS αποφάσισε τη Δευτέρα (24/8) να διατηρήσει ως έχει τη σύνθεση των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης με αφορμή την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λόγω της εμπλοκής του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της λεγόμενης «εγκληματικής οργάνωσης».

Όπως σχολίαζαν από τον Παναθηναϊκό μετά το άκουσμα της απόφασης: «Η σημερινή απόφαση του CAS διατηρεί ως έχει τη σύνθεση των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Η UEFA προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφαση που πήραν τα πειθαρχικά της όργανα, αλλά, όπως ειπώθηκε και από τον εκπρόσωπό της στη διαδικασία, το ανακριτικό υλικό εγείρει αμφιβολίες σε σχέση με τον Μαρινάκη και εάν συντρέξουν λόγοι στο εγγύς μέλλον δεν θα διστάσει να αποβάλει από τις διοργανώσεις της τον Ολυμπιακό, ακόμη και κατά τη διάρκειά τους.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Appeals Body της UEFA που εκδίκασε την καταγγελία μας στις 23/7 δεν αποφάσισε επί του θέματος, αναφέροντας ότι θα περιμένει την ετυμηγορία του CAS.

Συν τοις άλλοις είναι καταγεγραμμένα και εν ισχύ όσα είπε στις 30/6 το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί και Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο: “Το πειθαρχικό σώμα της UEFA έχει προσωρινά δεχθεί τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν έρευνες στην Ελλάδα και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει… Όπως γνωρίζετε αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο. Χρειαζόμαστε καθαρά στοιχεία. Πιστεύω ότι τα όργανα μας είναι αυστηρά όταν συναντούν στημένα ματς. Εάν υπάρχει κάποιο στοιχείο θα ληφθεί υπόψη. Αυτός είναι ξεκάθαρος κανόνας όπως και ότι αυτομάτως αποκλείεται κάθε σύλλογος που εμπλέκεται σε στημένα ματς”.

Για τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει κάτι. Η μάχη για ένα καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς υπόγειες διαδρομές και σημαδεμένα χαρτιά συνεχίζεται. Και θα παραμείνει αταλάντευτη αυτή η θέση μας».

Σχετικά άρθρα