Πέδρο: «Θα μου λείψει η Μπαρτσελόνα» (pics)

Ο Πέδρο δεν θα μπορούσε να φύγει… έτσι! Ο διεθνής άσος μετέβη στη Βαρκελώνη, λίγες ώρες μετά το σούπερ ντεμπούτο με την Τσέλσι, και αποχαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα και όχι μόνο… Ο 28άχρονος μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε συναισθηματικά φορτισμένος και συγκινημένος! «Δεν θα τους λείψω. Θα μου λείψουν…», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. «Ήθελα να παίζω», τόνισε ακόμα, ενώ αποκάλυψε πώς τον έπεισε ο Ζοσέ Μουρίνιο να πάει στην Τσέλσι, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμη για να τον ανακοινώσει…
«Είμαι λίγο αγχωμένος. Δεν έχω προετοιμάσει τίποτα, απλά θα πω ό,τι μου έρχεται στο μυαλό. Το να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Λυπάμαι που φεύγω από το σπίτι μου, αλλά χαρούμενος για όσα έζησα εδώ. Η Μπαρτσελόνα είναι ο κορυφαίος σύλλογος στον κόσμο, δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν. Πλέον όμως ανήκω σε μια ομάδα που μου αρέσει και στην οποία θα αγωνίζομαι περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο νέος άσος της Τσέλσι και συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα, ειδικά τους συμπαίκτες μου. Προσπάθησα να μάθω πολλά από τον Ινιέστα, τον Τσάβι, τον Βαλντές, τον Πουγιόλ, τον Μπουσκέτς και τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο (σ.σ. Μέσι). Δεν πιστεύω πως θα λείψω στην ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει τεράστια ποιότητα. Εμένα όμως θα μου λείψει, εντός κι εκτός γηπέδου. Θα προτιμούσα να μην επιστρέψω σαν αντίπαλος στο «Καμπ Νου», γιατί θα νιώσω περίεργα. Αν όμως τα φέρει έτσι η μοίρα…».
Όσο για το λόγο που έφυγε; Ο ίδιος είπε: «Τον Ιούνιο ανανέωσα το συμβόλαιό μου με την πρόθεση να μείνω, αλλά πάντα ήξερα πως υπάρχει η πιθανότητα να φύγω. Είμαι φιλόδοξος και είχα καταλάβει πως δεν θα είχα πολύ χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα. Η περασμένη σεζόν ήταν για μένα η χειρότερη, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και δεν είχα πολλές συμμετοχές. Φυσικά και ένας λόγος που έφυγα είναι γιατί θέλω να έχω παιχνίδια στα πόδια μου, προκειμένου να είμαι στο Euro 2016. Δεν ήταν όμως ο μόνος λόγος».
Αναφέρθηκε ακόμα στο νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και το ρόλο του Ζοσέ Μουρίνιο στο να μετακομίσει στο Λονδίνο. «Χαίρομαι για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Πολλές αγγλικές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα. Η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Σίτι… Όμως η Τσέλσι ενήργησε πιο γρήγορα κι έκλεισε τη συμφωνία. Είναι αλήθεια πως μίλησα με τον Μουρίνιο. Με πήρε τηλέφωνο, μου άρεσαν όσα μου είπε και με έπεισε. Στην αρχή ένιωσα λίγο περίεργα φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι, γιατί δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα έφευγα από την Μπαρτσελόνα. Όμως νιώθω ήδη πολύ όμορφα, όλοι με έχουν υποδεχτεί εκεί υπέροχα και ο Τζον Τέρι είναι ένας εξαιρετικός αρχηγός. Η προοπτική να ζήσω στο Λονδίνο μού άρεσε, όπως και το γεγονός ότι στην Τσέλσι έχω πολλούς Ισπανούς φίλους», ήταν τα λόγια του!

Σχετικά άρθρα