Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Αύξηση ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών – Τα πλεονεκτήματα των νέων μεθόδων
Αύξηση ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών – Τα πλεονεκτήματα των νέων μεθόδων thumbnail

Αύξηση ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών – Τα πλεονεκτήματα των νέων μεθόδων

Αλματώδη αύξηση καταγράφει τα τελευταία χρόνια η μεταμόσχευση μαλλιών, με τον κύκλο εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια!


Έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), αναφέρει ότι την τετραετία 2012-2015 καταγράφηκε αύξηση στις μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο (φρύδια, γένια, μουστάκια) η οποία άγγιξε το 196%, ενώ αντίστοιχα οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών το διάστημα 2006-2014 αυξήθηκαν κατά 76%!


Η αύξηση αυτή οφείλεται στα εκπληκτικά αποτελέσματα που προσφέρει η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, αφού χωρίς υπερβολή και οι σπανοί αποκτούν πλέον… γένια! Σύμφωνα με ψυχολόγους, άλλωστε, η μεταμόσχευση μαλλιών σε όλες τις μορφές της προσφέρει ομορφιά, χαρά κι αυτοπεποίθηση σε εκατομμύρια ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες) σε ολόκληρο τον κόσμο.


«Είναι γεγονός πως η εξέλιξη της ιατρικής στον τομέα των μεταμοσχεύσεων μαλλιών σε συνδυασμό με νέες τεχνικές-μεθόδους έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και δημιουργούν νέα δεδομένα. Σήμερα εκτός από τη μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι, οι νέες τεχνικές μας επιτρέπουν να κάνουμε μεταμόσχευση στο πρόσωπο και ειδικότερα σε φρύδια, γένια και μουστάκια με εκπληκτικά αποτελέσματα» τονίζει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός και μέλος της ISHRS, Δρ Αναστάσιος Βεκρής.


Μεταμόσχευση γενιών-φρυδιών


Όπως εξηγεί ο Δρ Βεκρής, με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE μεταφέρουμε τριχοθυλάκια από το υγιές σημείο του τριχωτού της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, αποκαθιστώντας συγγενή έλλειψη φρυδιών ή προηγούμενα τραύματα που είχαν δημιουργήσει ουλές. Η τεχνική FUE λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι η περιοχή των φρυδιών.


Σύμφωνα με την έρευνα της ISHRS, οι γυναίκες ενδιαφέρονται για εμφύτευση φρυδιών σε ποσοστό 90%, ενώ το ενδιαφέρον τους για μεταμόσχευση μαλλιών έχει παρουσιάσει αύξηση 11% από το 2006. Ωστόσο, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για μεταμόσχευση μαλλιών εξακολουθούν να είναι οι άνδρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο κατέφυγαν σε επεμβατικές και συντηρητικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Ποσοστό αύξησης 64% από το 2006!


Πλαστικοί χειρουργοί και ψυχολόγοι εκτιμούν πως η τεράστια (196%) αύξηση μεταμόσχευσης τριχών στο πρόσωπο συνολικά που καταγράφεται από το 2012, οφείλεται στο συμβολισμό που αποδίδει η κοινωνία στα πυκνά γένια ως δείγμα ανδρισμού, γεγονός που καθιστά τα πλούσια γένια ένα σημαντικό στοιχείο στην εμφάνιση του σύγχρονου άνδρα.


Η δημοφιλής αυτή τάση επιβεβαιώνεται και από τον Δρ Βεκρή: «Όλο και περισσότεροι ασθενείς νεότερης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας προσέρχονται για μεταμόσχευση μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής στο πρόσωπο. Οι λόγοι μπορεί να είναι καθαρά αισθητικοί, προς ενίσχυση δηλαδή της αραιής τριχοφυΐας. Η μεταμόσχευση δίνει λύση και σε περιπτώσεις όπου οι τρίχες στο πρόσωπο λείπουν συγγενώς όπως π.χ. στο μουστάκι, στις φαβορίτες ή στα γένια. Παράλληλα, με την εμφύτευση τριχών στο πρόσωπο αποκαθιστούμε την τριχοφυΐα σε περιοχές που, λόγω κάποιου ατυχήματος ή επέμβασης, παρατηρείται αραίωση».


virus.com.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X