Πουράκια με λουκούμια και σοκολάτα

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>30 γρ. καρύδια θρυμματισμένα</li>
<li>100 γρ. λουκούμια κομμένα σε μικρά κυβάκια 4-5 χιλ.</li>
<li>2 φύλλα κρούστας</li>
<li>2 κ.σ. γάλα χωρίς λιπαρά</li>
<li>60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη</li>
<li>1 κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα</li>
<li>8 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;">Ένας καλός τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα λουκούμια και τη σοκολάτα που σας έχουν περισσέψει…!</p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα λουκούμια και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα 4 και τα αλείφουμε ελαφρά με γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου.</li>
<li>Βάζουμε 1/8 της γέμισης κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. από κάθε άκρη.</li>
<li>Ρολάρουμε το φύλλο, καλύπτοντας τη γέμιση και προσεχτικά στριφογυρίζουμε τα 2 άκρα έτσι ώστε να κλείσουν και να σχηματίσουν ένα πουράκι.</li>
<li>Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, δημιουργώντας 8 συνολικά πουράκια.</li>
<li>Βάζουμε τα πουράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.</li>
<li>Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.</li>
<li>Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με γιαούρτι.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα