Κοτόπουλο με…..αχλάδια!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<ul>
<li>5-6 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια</li>
<li>1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμούμε μπούτια)</li>
<li>2 κρεμμύδια χοντροκομμένα</li>
<li>4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες</li>
<li>100 ml μηλόξυδο</li>
<li>160 ml πετιμέζι</li>
<li>5-6 φύλλα φασκόμηλο</li>
<li>2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</li>
<li>150 ml λάδι</li>
<li>1 λίτρο νερό</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"> </p>
<ul>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.</li>
<li style="text-align: justify;">Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!</li>
<li style="text-align: justify;">Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέχουμε να μην μαυρίσουν.</li>
<li style="text-align: justify;">Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλα και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.</li>
<li style="text-align: justify;">Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξύδι και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα