Μελιτζανόπιτα με φέτα και βαλσάμικο!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Γ</strong><strong>ια τη γέμιση</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες</li>
<li>2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο</li>
<li>1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>1 ντομάτα</li>
<li>1 πράσινη πιπεριά</li>
<li>500 ml γάλα</li>
<li>½ κούπα τραχανάς ξινός ή γλυκός</li>
<li>200 γρ. φέτα</li>
<li>150 γρ. κεφαλοτύρι</li>
<li>2 αυγά</li>
<li>1 κ.σ. αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>5-6 κλωνάρια ψιλοκομμένο θυμάρι</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για το φύλλο</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 ποτήρι νερό</li>
<li>1 κ.σ. ξύδι</li>
<li>1 κ.σ. λάδι</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων</li>
<li>σουσάμι για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<p> </p>
<p><strong>Για το φύλλο</strong></p>
<ul>
<li>Στο μίξερ με το γάντζο ή σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το ξύδι, το αλάτι και το λάδι.</li>
<li>Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο έως ότου το ζυμάρι γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό). Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα βαθύ τηγάνι σε υψηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκοόψει με μαχαίρι. Προσθέτουμε και φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις οποίες τις έχουμε τρίψει και αυτές στον τρίφτη, και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν και αυτές χρώμα και να χάσουν τα πολλά υγρά τους.</li>
<li>Ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Αφού εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το γάλα και αφού μείνει το μισό προσθέτουμε τον τραχανά. Απομακρύνουμε από την φωτιά αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά.</li>
<li>Ρίχνουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αν χρειάζεται και μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε.</li>
<li>Κρατάμε το μείγμα στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε</li>
</ul>
<p><strong>Συναρμολόγηση</strong></p>
<ul>
<li>Ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε το 1/5 της γέμισης.</li>
<li>Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 30×40 εκ.</li>
<li>Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα. Όταν τελειώσουμε βάζουμε λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό.</li>
<li>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.</li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="rate_me_container" style="text-align: justify;"> </div>
</div>
<div class="rate_me_container"> <strong>http://akispetretzikis.com/</strong></div>
<div class="rate_me_container"> </div>

Σχετικά άρθρα