Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη thumbnail

Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη

Υλικά



  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 100γρ. κατίκι Δομοκού

  • 150γρ. μανούρι

  • 100γρ. ανθότυρο

  • 12 σύκα φρέσκα

  • 2 φλιτζάνια Μαυροδάφνη

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας


 

Διαδικασία



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και τρυπάτε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


Βήμα 2


Στο μεταξύ, βράζετε ολόκληρα τα σύκα μέσα στα κρασιά μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15 λεπτά.


Βήμα 3


Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά και τα απλώνετε στη ζεστή σφολιάτα. Κόβετε τα σύκα στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους, τα αραδιάζετε πάνω από τα τυριά και περιχύνετε την τάρτα με τη σάλτσα των κρασιών. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X