Σήμερα στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Δαφέρμος για τα εξοπλιστικά; thumbnail

Σήμερα στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Δαφέρμος για τα εξοπλιστικά;

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, για τη συγκεκριμένη προμήθεια διακινήθηκαν ως «μίζες» τρία εκατ. δολάρια


Συνελήφθη, κατόπιν έκδοσης εντάλματος από ανακριτή διαφθοράς, ο μεσάζων οπλικών συστημάτων, Κώστας Δαφέρμος. 


Πρόκειται για τη δεύτερη ηχηρή σύλληψη για εξοπλιστικά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, έπειτα από αυτή του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, η οποία έγινε επίσης με ένταλμα του ανακριτή και οδήγησε στην προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, ο Κ. Δαφέρμος συνελήφθη για μίζα τριών εκατομμυρίων δολαρίων προς τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Η έκδοση του εντάλματος σε βάρος του Κ. Δαφέρμου έγινε τώρα, καθώς πριν από περίπου δύο 24ωρα οι ανακριτικές αρχές έλαβαν τις απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών δικαστικών συνδρομών που είχαν αποστείλει προς την Ελβετία και την Αυστρία. 

Στη συνέχεια, και με βάση τα στοιχεία αυτά, οι Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σε βάρος του Κ. Δαφέρμου, αλλά και στην έκδοση δυο ακόμη ενταλμάτων σε βάρος προσώπων από το δυναμικό της εταιρείας του.

Το ένταλμα εκδόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προμήθεια των συστημάτων Kornet. Για τη διακίνηση μαύρου χρήματος είχε μιλήσει άλλωστε στην απολογία του το Δεκέμβριο του 2013 ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας. Όπως είχε αναφέρει, τότε, ο Κάντας, του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό.

Το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα είχαν ερευνήσει οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, οι οποίο, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής, προχώρησαν και στην άσκηση ποινικών διώξεων για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, αλλά και τις απολογίες του Αντ. Κάντα για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν τρία εκατ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας. 

Και αυτό, προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. 

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος και οι άλλοι δύο συνεργάτες του αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς κ. Τσιρώνη και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X