Αυξητική επέμβαση στήθους: Πόσο επικίνδυνη είναι; thumbnail

Μύριαμ, 42 ετών

Πριν 6 χρόνια περιπού έκανε η κόρη μου αισθητική εγχείρηση αύξησης στήθους στην Στοκχολμη Σουηδιας

Αυξητική επέμβαση στήθους: Πόσο επικίνδυνη είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Πριν 6 χρόνια περιπού έκανε η κόρη μου αισθητική εγχείρηση αύξησης στήθους στην Στοκχολμη Σουηδιας. Συμφωνησε με την κλινικη να χρησιμοποιηθεί το ενθεμα Mentor αλλα πριν ενα μήνα κατα σύμπτωση αποκαλύφθηκε σοκ οτι χρησιμοποίησαν το σκανδαλώδες και επικίνδυνο PIP 1. Το υλικό αυτό πρέπει να βγει επειγόντως. Η αισθητικη επεμβαση πρεπει να γίνει απο καλό επιστημονα με μάτι για ομορφιά και ανεπτυγμενες ειδικότητες στον τομέα διοτι υπηρξαν περιπλοκές και διότι το στήθος της έχει μια σπάνια ιδιομορφια δηλαδη στη μέση πάει προς τα μέσα – pectus excavatum. Εκτος αυτού εχουν κανει την επέμβαση τοσο πρόχειρα που τα δυο στήθη ειναι σχεδον κολλημένα μεταξύ τους.  Η εμπιστοσυνη της στην Σουηδικη αισθητικη εινα κατω απο το μηδεν.


Στο ερώτημά απάντησε η Δέσποινα Τζιβαρίδου, Πλαστικός Χειρουργός
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με την τοποθέτηση ενθεμάτων μαστού η ασθενής παίρνει μία κάρτα πάνω στην οποία επικολλάται το barcode των ενθεμάτων σιλικόνης, με serial number ημερομηνια παραγωγης ημερομηνία χειρουργείου και όνομα χειρουργού.
Η Σουηδία ειναι μια χωρα με υψηλό επίπεδο υπηρεσιων υγείας και ακολουθεί τις σχετικές νομοθεσίες. Αν η Ασθενής έχει βάλει PIP μπορεί να  αναγράφεται στο καρτελάκι της. Σύμφωνα με τις οδηγίες πρέπει να γίνει έλεγχος με υπέρηχο και/ή μαστογραφία για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ρήξη των ενθεμάτων και διάχυση της σιλικόνης. Αν εχει συμβεί αυτό καλό θα ειναι να αφαιρεθο;Yν τα ενθέματα και να παραμείνουν οι μαστοί ενα τρίμηνο χωρις ενθέματα με την σχετική αντιβιωτική αγωγή.
Σε περίπτωση που αισθητικά υπάρχει  πρόβλημα και χρειάζεται αλλαγή της θέσης των ενθεμάτων, τότε μπορεί να αφαιρεθουν και να τοποθετηθουν κατάλληλα καινούργια ενθέματα σε νέα ανατομική θέση. Για να ληφθεί η σωστή απόφαση είναι απαραίτητο να εξεταστεί η ασθενής για να δρομολογηθεί η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στην διάθεσή σας

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X