Εύκολες σπιτικές πίτες!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>2 κ.γ. μαγιά ξερή</li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη</li>
<li>160 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>80 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>320 γρ. αλεύρι σκληρό</li>
<li>1 κ.γ. άνθο αλατιού</li>
<li>1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμάρι</li>
<li>1 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα</li>
<li>1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τo σερβίρισμα</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>ταχίνι</li>
<li>1 λάιμ</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο</li>
<li>έτοιμα ψητά λαχανικά</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>Βάζουμε τη ζάχαρη , τη μαγιά, το νερό και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.<br />Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει.  Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού.</li>
<li>Προσθέτουμε το λάδι στο μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.</li>
<li>Σταδιακά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας καλά.</li>
<li>Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.</li>
<li>Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι.</li>
<li>Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος για περίπου 40 λεπτά.</li>
<li>Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.</li>
<li>Πατάμε με τα χέρια τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ.</li>
<li>Μαγειρεύουμε τις πίτες μας στο τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.</li>
<li>Μεταφέρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε με γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό ή λουκάνικα και λαχανικά και λίγο θυμάρι.</li>
<li>Σερβίρουμε με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ και ψητά λαχανικά!</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα