ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κρακεράκια βρώμης!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>225 γρ. βρώμη</li>
<li>1 κ.γ. γλυκάνισο ή παπαρουνόσπορο</li>
<li>½ κ.γ. αλάτι</li>
<li>¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>25 γρ. βούτυρο</li>
<li>120 ml νερό</li>
<li>1 κ.γ. μαραθόσπορο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τη βρώμη το αλάτι, και 1 κ.γ. μαραθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το νερό , το βούτυρο και το μπέικιν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό. Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε το γλυκάνισο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και η βρώμη έχει απορροφηθεί ολόκληρη.</li>
<li>Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τον πλάστη προσεχτικά σε πάχος 2-3 χιλ. και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ. Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια και ψήνουμε για 20 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε παπαρουνόσπορο, την ώρα όμως που έχουμε βγάλει το μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>www.akispetretzikis.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα