Σολομός φρικασέ με σπανάκι!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα</li>
<li>1 κούπα χόρτα (σπανάκι)</li>
<li>2 μέτρια μαρούλια</li>
<li>1 φρέσκο κρεμμυδάκι</li>
<li>μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>φέτες πορτοκάλι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)</li>
<li>δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)</li>
<li>χυμό πορτοκάλι από 1 μεγάλο</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.</li>
<li>Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.</li>
<li>Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.</li>
<li>Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.</li>
<li>Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).</li>
<li>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.</li>
</ul>
</div>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα