Pizza με πέστο για να σας ανοίξει την όρεξη!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για το πέστο</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>100 γρ. βασιλικό φρέσκο</li>
<li>1-2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>80 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδι</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>4-5 κ.σ. παρμεζάνα</li>
<li>χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για την pizza</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>1 λευκή φρατζόλα ψωμιού ολόκληρη</li>
<li>200 γρ. ντοματίνια</li>
<li>έξτρα ελαιόλαδο για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.</li>
<li>Παίρνουμε τη φρατζόλα και την κόβουμε κατά μήκος στη μέση χωρίς όμως να γίνει 2 ξεχωριστά κομμάτια. Θέλουμε να είναι ενωμένη.</li>
<li>Ανοίγουμε σαν βεντάλια και στη συνέχεια χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμένη πλευρά από μέσα και μεταφέρουμε το ψωμί σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.</li>
<li>Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πάρει σχήμα.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη γέμιση πέστο</strong></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.</li>
<li style="text-align: justify;">Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.</li>
<li style="text-align: justify;">Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.</li>
<li style="text-align: justify;">Ανάλογα πόσος είναι ο βασιλικός μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο.</li>
<li style="text-align: justify;">Μόλις είναι έτοιμο το ψωμί μας το βγάζουμε από το φούρνο , αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε πάνω του την πέστο σε όλη την επιφάνεια του. Κόβουμε τα ντοματίνια μας στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από την πέστο.</li>
<li style="text-align: justify;"> Κόβουμε στη μέση τα 2 κομμάτια της φρατζόλας και το κάθε κομμάτι το κόβουμε και αυτό στη μέση διαγώνια δημιουργώντας έτσι 8 ίσα κομμάτια. Κόβουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια δημιουργώντας 8 τρίγωνα και τα στήνουμε με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας μία υποτιθέμενη πίτσα.</li>
<li style="text-align: justify;">Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την πίτσα με έξτρα ελαιόλαδο.. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα