Έρπης ζωστήρας - Πώς εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται thumbnail

Φρόσω, 26 ετών

Την περασμένη χρονιά το Νοέμβριο εμφάνισα έρπη ζωστήρα στον αριστερό μοιρο και έκανα θεραπεία που μου συνέστησε η δερματολόγος μου και πέρασε, απλα μου αφησε ενα μικρό σημάδι.

Έρπης ζωστήρας – Πώς εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται

ΕΡΩΤΗΜΑ


Καλησπέρα σας. Την περασμένη χρονιά το Νοέμβριο εμφάνισα έρπη ζωστήρα στον αριστερό μοιρο και έκανα θεραπεία που μου συνέστησε η δερματολόγος μου και πέρασε, απλα μου αφησε ενα μικρό σημάδι. Επειδή άκουσα οτι έχει σχέση με παιδική ασθένεια ανεμοβλογιά θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω κάποιο εμβόλιο ή κάτι άλλο αντίστοιχο. Ευχαριστώ.


Στο ερώτημα απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – ΑφροδισιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Ο έρπης ζωστήρας προκαλείται από αναζωπύρωση του ιού της ανεμοβλογιάς (VZV). Προηγείται η πρωτογενής λοίμωξη ή ο εμβολιασμός για τον ιό της ανεμοβλογιάς και ο VZV παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στα γάγγλια των νευρώνων της περιοχής.


   Μεταγενέστερα ο ιός αναπαράγεται και ταξιδεύει με τις αισθητικές νευρικές ίνες στο δέρμα. Η αιτία της αναζωπύρωσης του ιού της ανεμοβλογιάς με τη μορφή του έρπητα ζωστήρα είναι συνήθως η ανοσοκαταστολή και η προχωρημένη ηλικία. Υπάρχουν κι άλλοι πιθανοί παράγοντες που παραμένουν άγνωστοι.


   Στο ερώτημά σας, για το αν πρέπει να προχωρήσετε σε κάποια ενέργεια μετά την κλινική εμφάνιση του ιού η απάντηση είναι πως έχετε ήδη έρθει σ΄ επαφή με τον ιό στο παρελθόν και αυτός εκδηλώθηκε μεταγενέστερα, οπότε δεν χρειάζεται  να κάνετε κάτι άλλο, πέραν του να εξασφαλίζετε την προστασία του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς και την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης σωματικής και ψυχικής σας καταπόνησης.


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


 


Σπ. Μερκούρη 56  Χίλτον


Τηλ. 210 7254742 


Site: www.dermavita.gr


e-mail: info@dermavita.gr


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X