Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες  σε χοντρό αλάτι thumbnail

Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες σε χοντρό αλάτι

Υλικά




  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς λίπος




  • 2-3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό




  • 1 κρεμμύδι




  • 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες




  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες




  • χυμό από 1 λεμόνι




  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο




 


 


Διαδικασία



Βήμα 1


Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι από μαντέμι. Καλύπτετε τον πάτο του με ένα ελαφρύ στρώμα χοντρού αλατιού. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο, όλα σε φετούλες.


Βήμα 2


Αφήνετε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετείτε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και τα γούστα σας). Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.


Βήμα 3


Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε, προσθέτοντας μόνο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X