Το σχήμα των οπισθίων: Ποια ξετρελαίνουν πολύ τον άνδρα (εικόνες) thumbnail
Ακόμα και όταν κοιτούν την... πίσω πλευρά μιας γυναίκας οι άνδρες στην πραγματικότητα εξετάζουν τη γωνία της σπονδυλικής στήλης

Το σχήμα των οπισθίων: Ποια ξετρελαίνουν πολύ τον άνδρα (εικόνες)

Ακόμα και όταν κοιτούν την… πίσω πλευρά μιας γυναίκας οι άνδρες στην πραγματικότητα εξετάζουν τη γωνία της σπονδυλικής στήλης


Μέχρι πριν από λίγο καιρό όλοι πίστευαν ότι οι άνδρες ορέγονται τις γυναίκες με λεπτή μέση, μακριά πόδια και τροφαντά οπίσθια.


Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα του καθηγητή Ντέιβιντ Λιούις από το πανεπιστήμιο Bilkent της Τουρκίας, στα «κριτήρια» θα πρέπει να προστεθεί και αυτό της… κυρτής σπονδυλικής στήλης!
Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, ίσως τελικά οι άνδρες να κοιτούν περισσότερο τη σπονδυλική στήλη από ό,τι την… πίσω πλευρά των γυναικών.
Έτσι εξηγείται, κατά την οπτική του καθηγητή Λιούις, γιατί ο αρσενικός πληθυσμός έχει σε μεγάλη «εκτίμηση» γυναίκες όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζένιφερ Λόπεζ.Τόσο η τηλεπερσόνα όσο και η λατίνα τραγουδίστρια διαθέτουν μια σπονδυλική στήλη η οποία είναι σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση με τα οπίσθιά τους. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι τυχαίος καθώς όπως έδειξε η έρευνα, η σωματική αυτή κατατομή επιτρέπει σε μια γυναίκα να έχει ευκολότερη γέννα. Κατά το σκεπτικό του κ. Λιούις το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει στον αρσενικό εγκέφαλο από την εποχή που ακόμα κυνηγούσε την τροφή του καθώς οι άνδρες επέλεγαν εκείνες τις γυναίκες που μπορούσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ακόμα και όταν έμεναν έγκυες.
Αν δεν υπήρχε το «τσάκισμα» αυτό, τότε η πίεση στους γοφούς των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα ήταν μεγαλύτερη κατά 800%(!), γεγονός που θα καθιστούσε αδύνατο γι' αυτές να εξασφαλίσουν την τροφή ή να αποφύγουν τον κίνδυνο.
Για την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Evolution and Human Behaviour» οι ψυχολόγοι που μετείχαν σε αυτή έδειξαν σε 300 άνδρες τις σιλουέτες γυναικών με διαφορετικές γωνίες σπονδυλικής στήλης και τους ζήτησαν να τις βαθμολογήσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε γυναίκες με γωνία πλάτης 45,5 μοιρών.«Οι άνδρες μπορεί να στρέφουν την προσοχή τους στα οπίσθια αλλά να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις σπονδυλικές στήλες των γυναικών ακόμα και αν δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό κάνει το υποσυνείδητό τους» κατέληξε ο καθηγητής Λιούις.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X