Tα μηνύματα του Γάλλου προέδρου από την Αθήνα στην Ευρώπη thumbnail

Tα μηνύματα του Γάλλου προέδρου από την Αθήνα στην Ευρώπη

Τη διαβεβαίωση ότι η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεών της έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να επιστρέψει η ομαλότητα.

«Θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η αβεβαιότητα στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: 

«Αναγνωρίζω ότι πολλές μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολλές από αυτές είναι απαραίτητες και στη Γαλλία, αλλά πολλές από αυτές είναι απαραίτητες για το μέλλον της Ελλάδας».


VIDEO 1 – ΟΛΑΝΤ ΒΟΥΛΗ από realmedialive 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, μίλησε για τη «μακρά νύχτα της 12ης Ιουλίου» που όπως είπε «σημάδεψε όχι μόνο την τύχη της Ελλάδας, αλλά γενικότερα την ιδέα τι είναι η Ευρώπη». 

Υπογράμμισε πως ο ίδιος κοιτούσε τους συναδέλφους του. «Τους έβλεπα ανήσυχους για το αν θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Θα ήθελα όμως να χαιρετίσω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί αγωνίστηκε για τη χώρα σε ένα πνεύμα εμπιστοσύνης».

«Χαιρετώ το δίδαγμα που μας δώσατε τους τελευταίους μήνες, την αξιοπρέπεια και το θάρρος του λαού να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες» συνέχισε.

«Ο ελληνικός λαός πήρε το λόγο τρεις φορές το 2015 και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο» είπε.

Με την απόφασή σας, συνέχισε, προστατέψατε την Ευρώπη, αλλά και προστατευθήκατε από τις κερδοσκοπικές τάσεις που ήδη σας έκαναν ζημιά.

«Αυτό που εκφράζω δεν είναι συμπόνοια, αλλά στήριξη για να γυρίσετε σελίδα. Από την αρχή προσπάθησα να στηρίξω την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη».


VIDEO 2-ΟΛΑΝΤ ΒΟΥΛΗ από realmedialive 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εθνική αντιπροσωπεία, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι για κάθε ευρωπαίο η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα σύμβολο είπε και ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται. Είστε οι συνεχιστές της εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, τόνισε.

Κάνοντας αναφορές σε ιστορικές στιγμές στις σχέσεις των δυο χωρών, όπως το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε το 1974 στην Ελλάδα με το αεροπλάνο του Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, ο Φρ. Ολάντ στάθηκε στο ότι η επίσκεψη του στη χώρα μας έχει στόχο να χαιρετίσει το δίδαγμα δημοκρατίας που δόθηκε τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δημοκρατία είναι να απευθυνθεί κανείς στην διαύγεια του λαού και όχι στο φόβο. Υιοθετήσατε με μεγάλη πλειοψηφία τη συμφωνία.

Όπως τόνισε, έναντι δυνάμεων που προωθούσαν τη διάλυση της Ευρώπης και αυτών που σας μιλούσαν για προσωρινή έξοδο υπερασπιστήκατε την εθνική σας κυριαρχία χωρίς να γίνετε εθνικιστές.

Οι επενδύσεις 

Ο Ολάντ αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι θα παροτρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο προσφυγικό, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Ιταλία: 

«Κάποιοι που κάποτε αμφισβητούσαν την αλληλεγγύη που ζητούσε η Ελλάδα, σήμερα αυτές οι χώρες ζητούν αλληλεγγύη και προστασία των συνόρων. Κάποιοι τώρα είδαν ότι στη γεωγραφία η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται με πολλά νησιά να υποδέχονται τις ροές από την Τουρκία».

Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του με τη φράση: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας».

Παρέμβαση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων

Νωρίτερα, παρέμβαση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων έκανε ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες ιδιαιτέρα είναι τα δάνεια τα υπερχρεωμένα, μία νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση, αυτό είναι μια θεμιτή συζήτηση και συζήτηση αυτή έγινε μεταξύ ημών», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί με τους υπουργούς οικονομικών, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο στο Eurogroup και κατόπιν μεταξύ εκπροσώπων κρατών και κυβερνήσεων», 


VIDEO-ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ από realmedialive 

Ο ίδιος τόνισε ότι καταλαβαίνει το αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει ευελιξία και ένα χρονοδιάγραμμα στο πρόγραμμα.

Ξεκαθάρισε πως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από την Αθήνα και αυτό αποτελεί προϋπόθεση, ώστε να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος. 


 


www.real.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X