Λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο thumbnail

Λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο

Υλικά




  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα




  • 400γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια




  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο




  • 3 καρότα σε λεπτές φέτες




  • 1 κλωνάρι σέλερι σε λεπτές φέτες




  • 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι




  • 2 φύλλα δάφνης




  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών




  • 50ml ελαιόλαδο




  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι




  • ξύσμα από 1 λεμόνι




  • χυμό από 2 λεμόνια




  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα




  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα




  • αλάτι, πιπέρι




 


 


Διαδικασία


 



Βήμα 1


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.


Βήμα 2


Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό, τα ρεβίθια, την πάπρικα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σούπα με φύλλα μαϊντανού και εάν θέλετε με φρυγανισμένο ψωμί.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X