«Έχουμε μεράκι για να πετύχει το Λαύριο»

«Έχουμε μεράκι για να πετύχει το Λαύριο», δήλωσε ο Σάκης Γιαννακόπουλος, αρχηγός της ομάδας που πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ το περασμένο Σάββατο (24/10) στο Ζηρίνειο, επί της Κηφισιάς.
«Οι κόποι μας και η προσπάθεια μέχρι τώρα δικαιώθηκαν», επισήμανε ο 33χρονος γκαρντ σε συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξήγησε: «Τα εξωαγωνιστικά σίγουρα αφορούν τους ανθρώπους που έτρεξαν πάρα πολύ για να ετοιμάσουν την ομάδα με ένα σωρό γραφειοκρατικά θέματα, προκειμένου να παίξουμε στην Α1. Όσον αφορά την ομάδα, κρατήσαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες από πέρσι που ναι μεν είμαστε όλοι ρούκι, αλλά έχουμε μεράκι για να πετύχει το Λαύριο. Συνεχίζουμε στη φιλοσοφία που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, να φτάσουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και να δούμε πού θα μας πάει αυτό. Ως τώρα έχουμε φανεί ανταγωνιστικοί και βλέπουμε τη συνέχεια». 
«Δεχθήκαμε ένα ισχυρό πλήγμα με την Καβάλα και φάνηκε η απειρία που έχουμε σαν ομάδα, χάνοντας αυτό το ματς σε νεκρό χρόνο ουσιαστικά», παρατήρησε ο Γιαννακόπουλος για την ήττα στην πρεμιέρα της Α1 και παρατήρησε: «Είναι στο πρόγραμμα κι αυτά… Ίσως φοβηθήκαμε να νικήσουμε, έγιναν όλα στραβά για να το χάσουμε, αλλά το καλό είναι πως αντιδράσαμε από τότε. Παίξαμε στα ίσα την ΑΕΚ, το χτυπήσαμε, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε».
«Τρίτη και τυχερή με την Κηφισιά, που νικήσαμε», υπογράμμισε ο αρχηγός του Λαυρίου και σημείωσε: «Θα τα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και πέραν από αυτά με τους μεγάλους, δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί. Θα ήταν πολύ κρίμα, κυρίως ψυχολογικά να χάσουμε και το τρίτο ματς (σ.σ με την Κηφισιά) όπως χάθηκαν και τα προηγούμενα. Το πρόγραμμα που έχουμε στην αρχή είναι δύσκολο. Ως την όγδοη αγωνιστική θεωρητικά θα μπορούσαμε να μην κάνουμε καν νίκη. Οπότε, έχοντας ήδη μία σε τρεις αγωνιστικές, είναι κάτι σημαντικό. Κερδίζουμε σε χρόνο για να ‘δέσουμε’ ακόμα περισσότερο». 
Σε ερώτηση για το δραματικό φινάλε με την Κηφισιά και το καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα του Μαυροειδή που δεν μέτρησε, ο Γιαννακόπουλος απάντησε: «Άποψη δεν έχω για το καλάθι. Ήμουν πλάτη όταν μπήκε και για να σας πω την αλήθεια νόμιζα πως μετράει βάσει χρόνου, όταν μπήκε. Θα φανεί στα δικαστήρια, θα δούμε τι και πως… Θεωρώ πως πρέπει να μπει και στην Α1 το instant replay. Είναι κρίμα για μια ομάδα να χάσει πχ ένα παιχνίδι από μια αμφισβητούμενη φάση. Είναι άσχημο και να κατηγορείς έναν διαιτητή για μια απόφαση σε… κλάσματα του χρόνου. Θα ‘ταν καλό να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε». 
«Ο Άρης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματά του», είπε ο Γιαννακόπουλος για τον επόμενο αγώνα του Λαυρίου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, εντός έδρας κόντρα στους «κίτρινους». «Είναι για μένα η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, θα πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας… Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στα ματς που πρέπει. Αν μας το επιτρέψει ο Άρης και εμείς πιάσουμε καλή απόδοση, τότε θα το πάμε ως το τέλος κι όπου βγει»! 
Ο Γιαννακόπουλος αγωνίζεται στο Λαύριο από το 2005 και εξομολογήθηκε: «Είμαι ενδέκατη χρονιά στο Λαύριο! Όσο ακόμα ήμουν στην Καλαμάτα, δέχθηκα μια πολύ καλή πρόταση, μου είχαν πει για τους στόχους και το όραμα που είχαν και πίστευα πάντα πως το Λαύριο θα μπορούσε να φτάσει και Α2 αρχικά και στην Α1 μετέπειτα. Έστω και από σπόντα, με πολλές θυσίες και προσπάθεια αυτό επετεύχθη και προχωράμε. Είμαστε μια οικογένεια στο Λαύριο, περνάμε πολύ χρόνο μαζί». 

Σχετικά άρθρα