Ο ΠΛατινί, ο Ινφαντίνο, ο Αλί και οι άλλοι

Οκτώ τελικά οι υποψήφιοι για την εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου για την προεδρία της ΦΙΦΑ. Ανάμεσά τους και ο Μισέλ Πλατινί – υπό προϋποθέσεις- όχι όμως και ο Ζίκο.
Η προθεσμία εξέπνευσε τα ξημερώματα και οι οκτώ υποψήφιοι συμπληρώθηκαν με την υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος είναι διάσημος από τις παρουσίες του στις κληρώσεις του Champions League και του Europa League.
Εκτός από τον Ινφαντίνο, ο Πρίγκηπας Αλί της Ιορδανίας είναι ένα εκ των φαβορί για τη θέση ενώ ο Ζίκο δεν θα είναι τελικά υποψήφιος αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την υποστήριξη πέντε ομοσπονδιών-μελών.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται και ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παραμένει τιμωρημένος με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τους επόμενους 2,5 μήνες ωστόσο η τελική απόφαση για το αν θα μπορεί να συμμετάσχει θα παρθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει.
Οι οκτώ υποψήφιοι για την προεδρία της FIFA είναι οι εξής:
Τζάνι Ινφαντίνο (Γενικός Γραμματέας της UEFA)Σεΐχης Σαλμάν Μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά (Επικεφαλής της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας)Πρίγκηπας Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν (Αντιπρόεδρος της FIFA 2011-2015)Τόκιο Σέξγουεϊλ (Εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Μέλος της αντιρατσιστικής επιτροπής)Ζερόμ Σαμπανιέ (Πρώην σύμβουλος του Μπλάτερ, εκτελεστικό μέλος για 11 χρόνια)Μούσα Μπιλίτι (Επικεφαλής της Ομοσπονδίας της Λιβερίας)Ντέιβιντ Νακίντ (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με το Τρίνινταντ & Τομπάγκο, διευθυντής ακαδημιών στο Λίβανο)Μισέλ Πλατινί (Πρόεδρος της UEFA – Η κατοχύρωση της υποψηφιότητάς του εκκρεμεί έως ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει κάνει για την τιμωρία του)
 
 

Σχετικά άρθρα