Ο Ροντρίγκες, ο Γλύκος και ο αναγεννημένος Σάμπο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό και εκτός από την σπουδαία νίκη, κέρδισε κι ορισμένους παίκτες του, ειδικά για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν. Οι δυνατότητες της ομάδας του Τούντορ είναι απεριόριστες και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος εάν παρατηρήσει με πολύ μεγάλη προσοχή το βάθος που έχει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του. Με παίκτες, ποιοτικούς και ετοιμοπόλεμους αλλά νεαρούς (στην πλειοψηφία τους) στην ηλικία, που χρειάζονται κι άλλες παραστάσεις για να εξελιχθούν.

Ασφαλώς και η εμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες, σκόρπισε ενθουσιασμό. Και αυτό διότι ο έγχρωμος άσος που δέχθηκε και κριτική από συμπαίκτες του στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή, πραγματοποίησε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και είχε συμβολή στα δύο, από τα τρία συνολικά γκολ του ΠΑΟΚ. Η άνοδος του Ροντρίγκες, που εξελίσσεται στην αποκάλυψη των καλοκαιριών μεταγραφών του ΠΑΟΚ, ικανοποιεί τον Τούντορ, ο οποίος περιμένει πολλά περισσότερα και στην συνέχεια.

Επιπλέον πολύ σημαντική συμβολή, στο να αλλάξει η αμυντική εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια, ήταν αυτή του Παναγιώτη Γλύκου. Με τον Έλληνα γκολκίπερ στην εστία, ο Δικέφαλος δέχθηκε ένα γκολ σε δύο παιχνίδια, με την Κράσνονταρ και τον Παναθηναικό. Κι αυτό προήλθε από εκτέλεση πέναλτι. Το αναφέρουμε, διότι πριν εμπιστευτεί ο Τούντορ τον Γλύκο, στα προηγούμενα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, η ομάδα είχε παθητικό δέκα γκολ. Ασφαλώς πρόκειται για μία πολύ κακή αμυντική εικόνα που έπρεπε να αλλάξει. Και ο Γλύκος είχε καθοριστική συμμετοχή. Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, στο πρώτο «μισό» της αντίστοιχης περσινής περιόδου όπου ο ΠΑΟΚ οδηγούσε την «κούρσα» του πρωταθλήματος, βασικός γκολκίπερ ήταν ο Γλύκος.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην αγωνιστική πρόοδο που σημειώνει στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Ερικ Σάμπο. Έπαιξε πιο απελευθερωμένα, ήταν πιο σίγουρος στις μεταβιβάσεις του, έκλεινε τους κενούς διαδρόμους, συνέβαλε μαζί με τον Τζιόλη προκειμένου ο ΠΑΟΚ να έχει την ισορροπία που χρειάζεται στο κέντρο. Και η αναφορά στον Σάμπο γίνεται συνειδητά, καθώς του είχαμε ασκήσει αυστηρή κριτική στα προηγούμενα παιχνίδια όπου χρησιμοποιήθηκε, για τα αβίαστα λάθη που είχε κάνει και την επιπολαιότητα που είχε δείξει, παρά το γεγονός πως είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Μακάρι ο Σάμπο να «βγάλει» κι άλλα θετικά δείγματα γραφής και να θυμηθεί τον καλό του εαυτό, αυτόν που έδειχνε ως παίκτης της Σπάρτακ Τρνάβα.

Πολύ θετικά στοιχεία έβγαλε και ο Ζάιρο που φανερώνει – σταδιακά- πτυχές του ταλέντου του. Αν προσθέσω και την επιβλητική εμφάνιση του Μαλεζά στο ματς με την Κράσνονταρ, μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει παίκτες για την συνέχεια.

Σχετικά άρθρα