Σάλος: Ο Βαρουφάκης πληρώθηκε 1.000 ευρώ το λεπτό για να βγει στη RAI thumbnail

Σάλος: Ο Βαρουφάκης πληρώθηκε 1.000 ευρώ το λεπτό για να βγει στη RAI

Για την Corrierre della Sera, το πιο εύκολο πράγμα ήταν να υπολογίσει τα χρήματα που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη RAI3. Ήταν ακριβώς 1.000 ευρώ το λεπτό. Το σύνολο: 24.000 ευρώ.


Τη στιγμή που, σύμφωνα με δική του αποκάλυψη, σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που έδωσε συνέντευξη δεν ζήτησε ή, τέλος πάντων, δεν έλαβε χρήματα. Το ζήτημα έχει ξεπεράσει την έννοια του παρασκηνίου και έχει προκαλέσει μικροσεισμούς εντός της Ιταλίας με το «Forza Italia» να βρίσκει ευκαιρία να κατακεραυνώσει τη διοίκηση της RAI και της ζητάει εξηγήσεις για το ποσό που δόθηκε στον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ για μια συνέντευξη 24 λεπτών.


Η συγκεκριμένη συνέντευξη, στην εκπομπή «Fazio 24» δόθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο blog του τού απέφερε 24.000 ευρώ. Τη στιγμή που σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως φερ' ειπείν στο BBC, πήγε αφιλοκερδώς. Μάλιστα, σε ταξίδι που έκανε στη Μ. Βρετανία για να μιλήσει σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ αποδέχθηκε να μεταβεί με οικονομική θέση και όχι με business class όπως έγινε στην περίπτωση της RAI.


Ο Ρενάτο Μπρουνέτα του Forza Italia ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τη διοίκηση του καναλιού λέγοντας πως «αν αυτά τα ποσά αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό και πρωτοφανές γεγονός. Ενώ η Μάρα Καρφάνια, εκπρόσωπος του κόμματος, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter λέγοντας πως ελπίζει να μην πληρώνουν οι Ιταλοί την RAI για να εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και να πληρώνεται γι' αυτό.
www.axortagos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X